Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

1 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 1. Haftasında Anne ve Bebekte Görülen Değişimler

1 Haftalık Gebelik
4 1.550

Tebrikler, hamilesiniz! Gebeliğin ilk haftasına girmiş bulunuyorsunuz ve muhtemelen siz bunun farkında değilsiniz. Aslında gebeliğin ilk üç haftası gebe sayılmadığınızı söyleyebiliriz. 1 haftalık gebelik demek, milyonlarca spermin birbiriyle yarışarak vajinanızdan rahminize ulaştığı ve fallop tüpünden yumurtaya girerek döllenmek için uğraştığı hafta demektir. Tüm bunları başarırsa; işte o yumurta sizin bebeğinize dönüşecek! Fallop tüpündeki saçak kısımlar yumurtayı alarak döllenme işleminin başlamasında yardımcı olur ve bu yumurta hücresi içerde döllenip ardından çatladıktan sonra hücre bebeğiniz olmak adına büyümek üzere orada yaşam hikayesine başlar. Bu sırada salgılanan progesteron sayesinde rahminiz bebeğiniz için ideal bir alana dönüşmek için hamilelik sürecine hazırlanmaya başlar. O nedenle şimdilerde hamile sayılmıyorsunuz ve bunu bilmiyorsunuz fakat içinizde devam eden bir yaşam savaşı var diyebiliriz. 1 haftalık gebelik sürecinde henüz bebeğiniz oluşmamış olsa bile çok yakında onu içinizde hissetmeye başlayacaksınız.

Hamilelik takibi yapacağınız 40 hafta boyunca çokça duyacağınız kelimelerden biri de trimester kelimesi olacaktır. Peki ‘trimester’ nedir, ne anlama gelir?

Trimester Ne Demek?

Trimester, 9 aylık gebelik sürecinin her 3 aylık periyotlarına verilen isimdir. Yani gebelik, 3 trimester dönemine ayrılır. İlk 3 ay 1. Trimester, 4-5 ve 6. aylar 2. trimester, 7-8 ve 9. aylar ise 3. trimester dönemine işaret eder. Yani hamilelikte 3’er aylık periyotlarla yaşanan 3 büyük kırılma noktası vardır.

  • Birinci trimester vücudunuzu hamileliğe alıştırmaya çalıştığınız, bebeğinizin ve organlarının yavaş yavaş oluşmaya başladığı dönemdir.
  • İkinci trimester hamileliğiniz balayı dönemidir. Hamileliğe alıştığınız ve ilk dönemdeki şikâyetlerinizin azaldığı, en sorunsuz geçireceğiniz hamilelik dönemidir. Bebeğinizin ise müthiş bir hızla büyümeye başladığı dönemdir.
  • Üçüncü trimester ise artık son çeyrektir. Hamileliğin balayı dönemi bitmiş, yeniden sıkıntıların başladığı bir sürece girilmiştir. Doğumun ve buna bağlı endişelerin yaklaştığı, aynı zamanda bebeğe kavuşma arzusunun doruklarda yaşandığı bir dönemdir. Bebeğiniz ise artık bir fasulye değil, gerçekten bir bebektir ve dünyaya geleceği gün için tüm hazırlıklarını yapmaktadır.

Her ne kadar en belirgin değişimleri gebellik trimesterlerı arasındaki geçişlerde yaşayacak olsanız da, her zaman kaç haftalık hamile olduğunuz önemlidir.

Hamilelik haftaları arasında gerek bebekte gerekse anne adayında birtakım değişiklikler, gelişmeler ve belirtiler yaşanacaktır. Biz de 40 hafta boyunca anne adaylarında ve bebeklerinde yaşanacak bu gelişmelere ve belirtilere genel konulara değineceğiz.

1 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeklerde Neler Olur?

Bebeğiniz şu anda döllenmeye çalışan bir yumurta hücresinden ibaret. Çok yakında bu savaşı yenerek döllenecek ve büyümeye başlayacak. Embriyo olan bebeğiniz rahme girdiğinde hücre ikiye bölünerek biri bebeğinizi; yani embriyoyu, bir diğeri ise onu besleyip büyütecek olan ve o doğana kadar onun beslenmesini sağlayacak olan plasentayı meydana getirir. Yani bu süreçte oluşmaya başlıyor haldeki embriyoyu doğuma kadar koruyacak, besleyecek, onu yaşatacak ve günden güne büyüterek sizin bebeğiniz haline getirecek olan bir iç sistem, rahminizin içinde oluşmaya başlamış durumdadır.

1 Haftalık Gebelik Döneminde Anne Adaylarında Neler Olur?

1 haftalık gebelik döneminde yumurta hücreleri rahminizde ilerliyor fakat daha çok başında olduğunuzdan ve vücudunuzdaki hamilelik hormonlarının seviyeleri fazla yükselmiş olmadığından bunu anlamanız imkansız diyebiliriz. En geç 2 – 3 hafta içinde eğer şüpheleriniz doğrultusunda test yaparsanız hamile olduğunuzu öğreneceksiniz. Aslında şu anda tekniksel olarak gebe sayılmıyorsunuz. Regl döngüsünün 2. haftası içinde spermler döllenerek olgunluk sürecine girecek ve o süreçten sonra haftalar sayılmaya başlayacak. Hamilelik sürecinin başlangıcı ise regl döneminizin son günü olarak sayılacak ve bu durum bebeğinizin kaç haftalık olduğunu belirleme gibi durumlar için doktorunuza yardımcı olacak.

1 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Yapılmalı?

Eğer planlı bir hamilelik sürecindeyseniz ya da hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız; bu süreçten haberdar olmanız muhtemel. Böyle bilinen gebeliklerde eğer varsa zararlı alışkanlıklarınızdan vazgeçmeniz, en kısa sürede dengeli ve düzenli bir beslenme stiline geçmeniz, kendinize dikkat ederek vitamin ve mineral alımına başlamanız ve en yakın zamanda bir uzmanla görüşmeniz doğru olacaktır.

Bunları da beğenebilirsin
  1. Sevgi

    Beta da 3.59 sonuç çıktı fakat adetim e daha 20 gun var bu normal mi

  2. Nuray

    Aşilama oldum 13. Günü israr yolu enfeksiyonu olmuşum ve hastaneye gittim doktoruma aşılama olduğumu söyleyince kanda beta hcg yapıldı ve sonuç 63.25 çıktı daha sonra kendi doktorumu arayı randevu alıp gittim o da tekrar kanda beta hcg yaptı ve sonuç 98.4 çıktı ilk kan testini yaptıktan iki gün sonra yaptırdığım test sonucu bu doktorum hamilesin ama heyecanlanma dedi belki kimyasal gebelik olabilir dedi sizce bu durum değişir mi ?

  3. Remziye

    Hcg 6.44 cikti Hamilesin dedi ebe fakat kanamam var

    1. Gebelik Hesaplama

      Çıkan sonuca göre hamile olduğunuz gözüküyor. Kanama ile ilgili şikâyetinizi mutlaka doktorunuzla paylaşın.

Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X