Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

18 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 18. Haftasında Anne ve Bebekte Görülen Değişimler

18 Haftalık Gebelik
0 1.156

Şimdilerde 14 – 15 cm. uzunluğunda olan bebeğinizin vücut ağırlığı ise ortalama 200 grama ulaşmış durumda. 18 haftalık gebelik dönemine hoş geldiniz! Bebeğiniz artık ele avuca sığacak durumda; aslında tamamen avcunuz kadar bir boyuta ulaştı. Bebeğinizin kol ve bacaklarının belirginleşmesi, daha esnek ve hareketli olmasına neden oluyor. Böylece çok yakında onun bu hareketliliği size de kendini hissettirecek. Bebeğinizin cildi ise hala ince ve şeffaf yapıda; bununla birlikte kan damar yapısı kendini gösteriyor. Bebeğinizin organları gelişim süreçlerine devam ederken artık öncesine göre daha farklı, daha belirgin özellikleri olan ve yavaş yavaş doğumdaki haline yaklaşmaya başlayan bir bebeğiniz olduğunu unutmayın. Gittikçe büyüyen ve bu süreçten sonra daha hızlı büyüyecek olan bebeğinize vücudunuz da ayak uydurmaya çalışırken sizde de birçok değişim baş gösterebilir. 18 haftalık gebelik nedir, neler olur diye düşünüyorsanız; işte o değişimler…

18 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeklerde Neler Olur?

Hamileliğin daha önceki haftalarında bebeklerin gözlerinin başın yanlarında geliştiklerini biliyorsunuz. Bebeğinizin gözleri artık olması gereken yere doğru kaymış haldedir.

Bu hafta itibariyle bebeklerin el, ayak, kol ve bacak yapıları olması gereken yerlerde belirginleşmeye başlamış durumdadır.

Artık kulak yapısı oluşmaya devam eden bebeğinizin yakında seslere tepki vereceğini unutmayın.

Bebeğinizin organları gelişmeye devam ederken artık sinirim sistemi çalışır hale ulaşmıştır. Bununla birlikte yeni yeni oluşan akciğerler son haftalara kadar gelişmeye devam edecek organlar arasında yer alır.

Kız bebek bekleyen anne adayları, rahim ve tüplerin oluşmuş olduğunu bilebilir. Erkek bebek bekleyenler ise bebeğin saklıyor olma ihtimali bulunsa da penisinin oluştuğundan emin olabilirler.

18 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
18 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
18 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü

18 Haftalık Gebelik Döneminde Anne Adaylarında Neler Olur?

Artık hamileliğinizin 4. ayını geçmiş sayılırsınız. Bu nedenle ilk dönemde olan bulantı ya da iştah sorunları gibi rahatsızlıkların gitmiş olması sizi biraz rahatlatabilir. Bununla birlikte bu dönemden sonra bebeğinizin daha hızlı kilo alıp büyüyeceği ve aynı oranda karnınızın da genişleyeceği gerçeği sizi ağrı, kramp gibi başka sorunlarla baş başa bırakabilir.

Anne adayları hamileliğin bu dönemlerinde kramp ve ödem gibi sorunlarla karşılaşabilirler. Bu gibi sorunlar için hem hafif yürüyüş ve egzersizler, hem de dinlenme saatleri işe yarayacaktır.

Kan basıncınız ve kalp ritminiz değişiklik gösterebilir. Bu süreçte ani hareketlerden kaçınarak oturup kalkarken de dikkatli davranmanızda fayda var.

18 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Yapılmalı?

  • 18 haftalık gebelik döneminden sonra bebeğiniz haftada birkaç yüz gram kilo alacak boyutlara ulaşacak. Bu nedenle beslenmenize ekstra dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın.
  • Sadece bebeğinizi beslemek için değil kendiniz ve hamilelik sorunları ile baş edebilmek için de doğru bir beslenme kesinlikle şart. Düzgün beslendiğiniz sürece reflü ya da fazla kilo alımı gibi birçok sorundan kurtulmanız mümkün.
  • Bebeğinizin kemikleri artık kalınlaşıp gelişiyor; dolayısı ile sizden kalsiyum ihtiyacını karşılarken sizin kalsiyum oranınızı da düşürüyor. Süt ve süt ürünleri tüketerek bu açığı kapatabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X