Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

19 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 19. Haftasında Anne ve Bebekte Görülen Değişimler

19 Haftalık Gebelik
0 1.370

Bu hafta itibariyle bebeğinizin boy uzunluğu ortalama olarak 16 cm. iken vücut ağırlığı ise 250 gram civarını bulmuş durumdadır. 19 haftalık gebelik süreciniz boyunca bebeğiniz ve plasenta gelişmeye devam ederken bebeğinizin kol ve bacakları artık oldukça orantılı bir duruma ulaşmış bulunuyor. Gebeliğin 19. haftasında bebeğinizin doğum sonrasında koruyucusu olacak olan ve şimdi cildinin etrafını sarmış olan verniksle kaplandığını biliyor muydunuz? Önceleri bebeğinizin vücut ısısını ayarlayan tüycüklerin dökülmüş olanları ve deri hücrelerinin oluşturduğu bu katman onu doğum sonrasına gelene kadar anne karnında da koruyor. Böylece cildi bebek cildi halini almış olacak. Bebeğinizin büyümeye devam ededursun; Gebeliğin 19. haftası itibariyle sizi nelerin beklediğini merak ediyorsanız; işte o değişimler ve öneriler…

19 Haftalık Gebelik Döneminde Bebekte Neler Olur?

Artık dışardan gelen sesleri duyduğunu bildiğiniz bebeğiniz ses tonundan etkilenebilecek durumda. Onunla konuşmayı ihmal etmeyin.

Kız bebeklerde yumurta hücreleri oluşumlarına başlamış durumdadır.

19 haftalık gebelik dönemi itibariyle bebekler REM uykusu uyumaya başlarlar.

Bu hafta ile birlikte bebeğinizin sonraki haftalarda gelişecek olan diş tohumlarının ve damağının ana hatları meydana gelir.

Bebeğiniz vücudunda yağ depolamaya başladığından artık doğumda görüleceği halinin temellerini atarak daha dengeli ve orantılı bir bedene sahip olmaya başlar.

Hamilelik sürecinin bu haftasında bebeklerin duyuları iyice gelişmiş haldedir. İşitme duyusu en iyi durumda olmakla birlikte diğer duyular da gelişmeye devam eder.

19 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
19 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
19 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü

19 Haftalık Gebelik Döneminde Anne Adaylarında Neler Olur?

Gebeliğin bu döneminde dişlerinizde sorunlar meydana gelebilir. Bebeğiniz sizin vitamin ve minerallerinizle beslenirken kendinizi ihmal etmeyin.

Hamilelik döneminin ilerliyor olması nedeniyle ağrı, kramp gibi şikayetler bu haftalarda baş gösterebilir ya da ilerleyebilir.

Hamileliğin bu dönemlerinde cilt sorunları baş gösterebilir ve büyüyen karnın neden olduğu çatlaklar meydana gelebilir. Anne adaylarının bitkisel ve zararsız bakım ürünleriyle bu sorunlarla ilgilenmesi doğru olacaktır.

19 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Yapılmalı?

  • Artık anne adaylarının karınları bu haftalarda iyice büyümeye başladığından daha rahat giyinmelerinde, yavaş hareket ederek ani hareketlerden kaçınmalarında fayda var.
  • Eğer rahminiz midenize baskı yaparak mide sorunlarına neden oluyorsa, yastıklarla desteklediğiniz dik bir oturuş bu tarz sıkıntıları engellemede size yardımcı olurken bir yandan da bel ve sırt ağrılarını da önleyebilir. Uyurken de belinizi ve bacaklarınızın arasını bir yastıkla destekleyerek aynı etkiyi yaratabilirsiniz.
  • Beslenme ve sıvı tüketme gibi alışkanlıklarınızı ihmal etmemeye özen gösterin. Bu haftadan sonra bebeğinizin daha fazla besine ihtiyacı olacak; bu sizin de çok ve gereksiz besleneceğiniz anlamına gelmez. Daha dengeli ve özenli olmanızda fayda olduğunu unutmayın.

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X