Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

2 Aylık Bebek Gelişimi

2 aylık olan bebeğinizin gelişim süreci

2 Aylık Bebek Gelişimi
0 890

Merhaba bebek, dünyamıza alışabildin mi? Artık ailemizden biri olduğunu kabul etmiş olman gerek 🙂 Evet, bebeğiniz artık 2 aylık. 2 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı makalemizde, sizlere yine birbirinden güzel bilgiler aktaracağız.

2 aylık bebek, henüz dünyaya alışma evresindedir. Sizinle yavaş yavaş iletişim kurma çabaları olsa da, henüz tam olarak dışa açılmış sayılmaz. Bebeğinizin ilk 3 aylık dönemi gebeliğin 4. dönemi olarak bilinmektedir. Bu sebeple bebek, ilk 3 ay boyunca annesine çok ihtiyaç duyacaktır. Annenin, bebeği kucağına alarak öpüp koklaması, ona ninni ve şarkılar söylemesi, bebeği çok rahatlatacaktır.

2 Aylık Bebek Gelişimi

Henüz 2 aylık olan bebeğinizin gülmesi sizi çok mutlu ediyor değil mi? Yeni doğan bebeklerin refleks ile gülmeleri, yerini tepkilere karşı gülmeye bırakıyor. Bebeğiniz artık sizin hareketlerinize gülerek tepki vermeye başladı bile. Konuşmalarınızı dinleyen bebeğiniz, size gülerek ve ses çıkararak tepki verecektir. Bu dönemde bebeğinizin en hoşuna giden şeylerden biri de kucağa alınmasıdır. Kucağınıza alın, onunla konuşun ve tepkilerine karşılık verin. Hoşuna giden diğer bir etken de renkli cisimler olacaktır. Renkli cisimler bu dönemde bebeğinizin ilgisini oldukça fazla çeker. Renkli oyuncaklar, renkli dönenceler gibi cisimlerle bebeğinizin neşesini arttırabilirsiniz.

2 aylık bebek, annesinin sesini çok net bir şekilde ayırt edebilmektedir. Onunla yumuşak ses tonları ile iletişim kurmaya çalışın. Bu dönemde bebeğiniz, negatif söylemleri anlayabildiği için, ona güzel sözler söyleyin ve ses tonunuzu onu korkutmayacak ve üzmeyecek şekilde ayarlayın.

2 aylık bebeğin boyun kasları artık güçlenmeye başlamıştır. Çoğu bebek, bu dönemde boynunu sabit tutabilir. Bu açıklamayı okuyan bazı anneler emen endişeye kapılmış olablir. Endişeye kapılmanıza gerek yok. Çünkü bu durum her bebek için geçerli olmayabilir. Boyun kasları tüm bebeklerde 2 ayında net bir şekilde güçlenecek diye birşey yoktur. Bebeğin beslenmesi, anatomisi ve kemik yapısına bağlı olarak, kasların gelişme süreci farklılık gösterebilir.

40 Uçurma Etkinliğini Yapma Vakti Geldi

Bebeğin kırkının çıkması bu ayda gerçekleşir. Bebeğiniz 40. gününü bitirdi ve kırkını çıkarmak için etkinlik yapmak isteyebilirsiniz. Bunun için yakın dostlarınızı etkinliğinize çağırıp, bu günün güzel bir anı olarak hayatınızda kalmasını sağlayabilirsiniz. Bol bol resim ve videolarla bu anı ölümsüzleştirin!

2 Aylık Bebek Neler Yapabilir?

  • Ellerini keşfeder ve incelemeye başlar,
  • Yüzüstü yatırıldığında gövdesini 45 derece yukarı kaldırabilir,
  • Bebek kendi sesini duymaktan çok mutlu olduğu için sürekli ses çıkarır,
  • Gülücük ve sevinç çığlıkları atabilir,
  • Kendisi ile ilgilenildiğini anlar,
  • Anne sesini bu ay net bir şekilde tanır,
  • Önüne bir cisim bırakıldığında ve eline verildiğinde onu tutmaya başlar. Küçük cisimleri ağzına götürmeye çalışır, büyükse sallayıp bırakır,
  • Gündüzleri daha az uyurken, geceleri daha fazla uyumaya başlamıştır,
  • Emerek sakinleşir,
  • Sürekli el ve ayakları ile oynayabilir.

2 Aylık Bebeğin Beslenmesi

2 aylık bir bebek ne kadar süt içer? sorusunun aklınızı kurcalamasına gerek yok. Bebeğiniz bu dönemde doyana kadar emeceği için, günlük ne kadar süt içtiğinin önemi de yoktur.

Eğer çalışan anneyseniz, bebeğinize yavaş yavaş biberon eğitimi vermeye başlayabilirsiniz. İş hayatına geri döndüğünüzde, bebeğiniz emmeye devam etse bile sürekli yanında olamayacağınız için süt sağıp, bebeğinizin biberonla beslenmesine devam edilmesi gerekebilir. Eğer sütünüz yetersiz geliyorsa, devam sütü gibi besin takviyeleri ile de biberonla bebeğinizi besleyebilirsiniz.

Biberona alışma süreci için en 5. ve 6. haftalar en uygun haftalardır. Biberon eğitimine, günde 1 öğün biberonla gıda vererek başlayabilirsiniz. Bebeğiniz ilk zamanlarda biberonu reddedebilir, fakat zamanla biberona alışacaktır. Bebeğiniz, biberonun memesini reddedebilir. Bu gibi durumlarda, biberonun emziğini değiştirmeyi, hatta bebeğiniz emzik emiyorsa emziğin markasından biberon emziğini tercih etmeyi deneyin.

2 Aylık Bebeğin Beslenmesinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Doktorunuz, bebeğinizin sağlığı için ek mamaya geçmeniz gerektiğini söylemediği sürece, anne sütüne devam etmelisiniz,
  • İlaç kullanmanız gerektiğinde, doktorunuza mutlaka emzirdiğinizi hatırlatın! İlaç kullanmanız kaçınılmazsa, stok yaptığınız anne sütünü bebeğinize verebilirsiniz,
  • Bebeğinizi emzirirken her iki göğsünüzü de kullanın. Fakat birindeki süt bitmeden diğerine geçmeyin! Çünkü bebeğinizi asıl besleyici olan süt, her memenin sonundaki süttür,
  • Hayvan (inek, keçi vb) sütü besin desteği için yanlış bir süttür ve bebeğine zararlıdır! Bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar, bu sütleri kesinlikle vermeyin!

Anne sütünün yeterli olmadığı durumlarda ne yapılmalı?

Anne sütünün bebeğinize yeteri gelip gelmediği konusunda kendi kendinize karar vermeyin. Bebeğinizi başka bebeklerin gelişimi ile kıyaslayarak, sütünüzün yetersiz geldiğini düşünebilirsiniz. Buna doktorunuz karar versin.

Doktorunuz, 2 aylık bebeğinizin fiziksel gelişiminin normal değerlerde olduğunu söylüyorsa, kafanıza takmanız gereken bir sorun yoktur. Eğer bebeğiniz günde 6 defadan fazla çişini yapıyorsa, beslenmesi normal gözüküyor demektir.

Kalça Çıkığı Testini Mutlaka Yaptırın!

Bebeklerde kalça çıkığı çok sık görülen bir olaydır. Bebeklere kalça çıkığını belirlemek için, hekim kontrolü ile kesin tanı konulamamasından dolayı, kalça ultrasonu tarama testi yapılması mecburidir. Bu dönemlerde bebeğinizin kalça çıkığı olup olmadığını öğrenmek için mutlaka ultrason testini yaptırın.

2 Aylık Bebek İçin Hangi Aşılar Yapılır?

2 aylık bebek aşıları Verem, Karma, Rotavirustur ve Pnömokok. Bu aşıların hangi dönemde ve hangi dozda yapılması gerektiği şu şekildedir:

  • BCG/ Verem Aşısı tek doz olarak 2. ayda bebeğinize yapılır. Tekrar edilmesine gerek yoktur. Eğer bebeğiniz erken doğduysa ve 2 aylıkken 2 kg altındaysa aşı için bebeğinizin 2 kg olması beklenir.
  • DTacB-IPV- Hib adı verilen 5’li Karma Aşısı 2. ayda ilk dozu yapılmak üzere 4. ve 18. aylarda diğer dozları yapılır.
  • İshal Aşısı da denilen Rotavirus Aşısı ise 2 tip şekli vardır. Bir tanesi 1 ya da 2 ay arayla 3 doz, diğeri ise 2 doz olarak yapılır. Genel olarak ilk doz 3. ayı geçmeden son doz ise 8 aylık olmadan tamamlanmış olması gerekmektedir.
  • Prönomok Aşısı, bilinen adıyla Zatürre Aşısı 4 doz şeklinde uygulanır ve ilk dozu 2. ayda olmak üzere sırasıyla bebeğiniz 4. 6.ve 12. ayına geldiğinde diğer dozları da uygulanarak tamamlanır.

Bebeğinizin aşı takvimi hakkında daha ayrıntılı bilgi için, Bebek Aşı Takvimi: Bebeğinizin Olması Gereken Aşılar yazımıza bakabilirsiniz.

Ayrıca, aşağıdaki aşı takvimi hesaplama aracını kullanarak da aşı günlerini hesap edebilirsiniz.

Aşı Takvimi Hesaplama

Bebeğinizin doğum tarihini girin

[GENCSaglik form=”AsiTakvimiHesaplama” renk=”Pembe”]

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X