Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

2 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 2. Haftasında Anne ve Bebekte Görülen Değişimler

2 Haftalık Gebelik
0 1.501

2 haftalık gebelik döneminde yumurtalardan bir tanesi tercih edilerek döllenmiş haldedir. Tebrikler; bebeğiniz sizi seçerek rahminize yerleşmiş durumda. Döllenen sperm ve yumurtanın oluşturduğu küçük embriyo, anne adayının rahminde kendine oluşturduğu ve onu besleyip büyütmek üzere doğru koşullarda gelişmiş olan alanda yaşam hikayesine başlar. 2 haftalık gebelik sürecinin sonuna geldiğinizde östrojen hormonunuz artacak ve rahim içi bölgeler kalınlaşmış bir halde bebeği taşımaya uygun hale gelmiş olacak. Her regl döneminde bir yumurta üretilirken çoğul gebeliklerde birden çok sperm hücresinin döllenmesi söz konusudur. 2 haftalık gebelik döneminde henüz bir bebeğiniz oluşmuş olmasa da bu hikayenin başlamış olduğunu söyleyebiliriz. Yakında küçük bebeğiniz rahimdeki yerini alarak son hızla büyümeye başlayacak.

2 haftalık gebelik döneminde neler olur, 2 haftalık gebelik ne gibi değişiklikler getirir diye merak edenler için hamileliğin 2. haftasına dair bazı bilgiler…

Gebelik Haftası Hesaplama

Gebeliğin hangi haftasında olduğunun belirlenmesi için birçok yöntem kullanılmaktadır. Ultrason yöntemi ile bebeğin gelişimine, kafa çapına bakılarak kaç haftalık olduğu hesaplanabilir. Fakat bu yöntemde bebek ne kadar küçükse o kadar iyi sonuç alınmaktadır.

Son adet tarihinin birinci gününden itibaren sayılarak da hamilelik haftası bulunabilir. Bu şekilde genelde doğru sonuç bulunsa da bazen yanlış hesaplama yapılabilmektedir. Yumurtlama tarihi yöntemi yumurtlama tedavisi olan hastalarda yapılmaktadır. Yumurtlama dönemine iki hafta eklenip hamilelik haftası tespit edilebilmektedir. Tüp bebek tedavisi gören hastalarda, embriyonun anne karnına yerleştirildiği gün kesin olarak bilinmektedir ve gebeliğin hangi haftada olduğu da buna göre hesaplanmaktadır.

Gebe kalma işleminiz başarılı bir şekilde gerçekleştiyse, öncelikle sizi tebrik ediyoruz. Çok heyecanlı ve keyifli bir hamilelik yolculuğuna adım attınız ve biz de sizler için bu yolculukta hafta hafta hangi aşamalardan geçeceğinize dair 40 haftalık bir bülten hazırladık. Sitemizde bulunan Gebelik Hesaplama aracını siz değerli anne adaylarımızın kullanımınıza sunarak, kaç haftalık hamile olduğunuzu öğrenmenize, hangi haftada ne yapmanız gerektiği hakkında sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Gebelik Hesaplama aracını kullanmak için sitemizdeki ilgili konuyu ziyaret edebilirsiniz.

2 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeklerde Neler Olur?

Bu hafta gelişmeye devam eden yumurta çatlayarak bebeğinizin temellerini oluşturmaya başlar. Her kadının regl döneminde yumurtalıklarından birinde gelişen yumurta hücresi büyüyüp regl döngüsüyle birlikte dışarı atılırken, bu süreçte eşinizden aldığınız yumurta hücreleriyle birlikte döllenme gerçekleşiyor ve bir bebeğin ilk temeli meydana geliyor. Yumurta hücreleri içinde döllenmiş olan yumurtayı serbest bıraktığında rahminiz hazırlıklarını tamamlar ve bebeği içine alarak büyümesi için sürece başlamış olur.

2 haftalık embriyonun anne karnındaki görüntüsü
2 haftalık embriyonun anne karnındaki görüntüsü
2 haftalık embriyonun anne karnındaki görüntüsü

2 Haftalık Gebelik Döneminde Anne Adaylarında Neler Olur?

Gebeliğin 2. haftasında bebeğinizin hamilelik süreci boyunca rahminize tutunması adına rahim ağzınızın kalınlaşması durumu gerçekleşir. Bununla birlikte bebeğinizin doğuma kadar ihtiyacı olabilecek her şeyi alabilmesi için uygun alan oluşturulmaya devam eder. Artık onun haftalar, aylar boyunca yaşam alanı haline gelecek olan rahminiz uygun şartlara ulaştı. Bebeğinizi besleyip büyütmek ve doğuma hazırlamak için çalışmalara başlamış haldedir. Hormonlarınız hamilelik sürecine hazırlanırken daha hızlı ve farklı çalışmaya başlar. Döllenmiş olan yumurta hücresi gelişme sürecine başlarken sizde ise kasık bölgesinde hafif bir ağrı, vajinanızda akıntı, karın bölgenizde ve göğüslerinizde hassasiyet gibi belirtiler görülmeye başlanabilir.

2 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Yapılmalı?

Henüz bu süreçten haberdar olmadığınız için bir şey yapmanız mümkün olmasa da; planlı gebeliklerde hamile olduğunuzdan haberdar olabilir ya da bu durumdan şüphelenebilirsiniz. Bu şüpheler doğrultusunda kendinize dikkat etmeye ve gebelik sürecine hazırlanmaya başlamanız doğru olacaktır. Şimdiden vitamin ve mineral destekleri, dengeli bir beslenme, düzenli egzersiz, alkol ya da sigara gibi zararlı alışkanlıklarınız bulunuyorsa onlardan kesinlikle uzaklaşma, ilaç kullanımını bırakma gibi davranışlar size hamilelik boyunca yardım edecektir. Ayrıca folik asit desteği hamileliğin belli bir haftasına kadar doktorlarınız tarafından önerilecektir.

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X