2017 - Tüm Hakları Saklıdır.
: 0506 900 04 00
: bilgi@gebelikhesaplama.com
: gebelikhesaplama.com
2017 - Tüm Hakları Saklıdır.
: 0506 900 04 00
: bilgi@gebelikhesaplama.com
: gebelikhesaplama.com
32 haftalık gebelik, hamileliğin 3. trimster denilen; 29. haftadan bebeğin doğumuna kadar olan süreyi kapsayan ve bebeğin gelişimini tamamladığı en önemli dönemin içinde yer alır. Anne adaylarının eskisinden daha dikkatli olması ve bebeğin gelişimini tamamladığı dönem olduğu için değişikliklerle baş etmeyi bilmesi bir dönemdir. Şimdi hamileliğin 32. haftası dönemindesiniz; bebeğinizin doğumuna gittikçe daha az zaman kaldığını ve büyüyerek gelişimini tamamlamaya çok yaklaştığını unutmayın. Peki ama ’32 haftalık gebelik nedir, 32 haftalık gebelik döneminde neler olur’ diye düşünüyorsanız; bebeğinizde ve sizde gerçekleşen değişimlerden biraz bahsedelim:
Öncelikle bu hafta içinizi biraz daha rahat tutun; unutmayın ki beklenmeyen erken doğumlarda riskin en az olduğu, bebeğin doğarsa hayata tutunma şansının yüksek olduğu bir haftadasınız. Bu nedenle geçen haftadan biraz daha rahat ama bebeğiniz büyüdüğü için ise buna bağlı sorunları yaşayacağınıza dair temkinli olmayı ihmal etmeyin.
Bebeğiniz 32 haftalık gebelik döneminde 1700-1800 gram ağırlığına ve 42-43 cm. Uzunluğuna ulaşmış durumda olmalı. Bebeklerin genetik ve gelişim seviyeleri birbirinden farklı olduğundan, belirtilmiş bir sorun olmadığı sürece bu ortalamanın altında ya da üstünde olan bebekler için endişe etmenize gerek yok fakat ortalama özelliklerin böyle olduğunu söyleyebiliriz.
Bebeğin akciğerleri ve kalbi bu hafta içinde gelişmeye devam eder. Hatta öyle ki bebeğin içinde bulunduğu sıvıyla nefes denemeleri yaptığını da unutmayın.
Bu hafta içinde bebeğinizin el ve ayaklarındaki tırnaklar gelişip kemikleri her ne kadar esnek formda olsa da gelişimini tamamlamış duruma ulaşır.
Bebeğin cildindeki yağ tabakalarının gelişmesiyle birlikte artık doğumdan sonra göreceğiniz cildine en yakın, sağlıklı ve pürüzsüz bir ten oluştuğunu bilmenizde fayda var.
Hamilelik süresi boyunca bebeğinizin gelişimi oranında değişen vücudunuz, bebeğin rahatlıkla büyümesi için o haftalar içinde ne gerekiyorsa onu temin etmek adına mucizevi bir değişim sürecine girer. Hamileliğin 32. haftasında bebeğiniz büyüdüğü için daha rahat hareket etmesine olanak tanıyarak gelişen karnınız, süt bezleri gelişirken şişen göğüsleriniz, bebeğiniz büyüdükçe onu taşımakta zorlanan vücudunuzdaki ağrılarınız sırf onun içindir.
Hamilelik süresinin sonlarına yaklaşırken anne adaylarında duygu kontrolsüzlüğü, depresyona eğilim ve karmaşa görülebilir. Bu gibi durumlarda kendinizi rahatlatabilir ya da yardım almayı düşünebilirsiniz.
Varislerin ve şişkinliklerin en çok olduğu dönemdesiniz. Ayrıca rahmin genişlemesi nedeniyle diğer organlarınıza baskı yaparak ağrı ya da nefes darlığı gibi sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir. Bol bol dinlenmeyi ve arada bir de olsa yürüyüşe çıkmayı unutmayın.
Artık doğuma git gide yaklaşıyorsunuz; bu nedenle ağrı ve kasılma şikayetlerinizde artış görülmesi normaldir. Beklenmeyen bir sağlık sorunu hissettiğinizde doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı
film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X
Şifremi Unuttum
Mail adresinize şifre gönderildi