Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

34 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 34. Haftasında Anne ve Bebekte Görülen Değişimler

34 Haftalık Gebelik
0 1.391

34 haftalık gebelik demek, doğuma oldukça az bir süre kaldığı ve bebeğin artık neredeyse gelişimini tamamladığı anlamına gelir. Bu hafta içinde bebeğinizin uzunluğu ortalama 45-46 cm. Civarına ulaşmışken kilosu ise 2000 gramın üzerine çıkmış durumdadır. Bu hafta itibariyle bebeğinizin hızla kilo alarak doğum kilosuna ulaşacağını unutmayın. Bununla birlikte kendi kilo alımınıza sağlıklı bir şekilde dikkat etmeye de özen gösterin. Bebek 34. haftada artık doğuma hazırlanmaya başlar ve duruşunu ona göre ayarlamaya çalışır. Kol ve bacaklarını karnına çekerek başı aşağıya bakacak şekle doğru hareketlenir. 34 haftalık gebelik nedir, bebeğinize ve size neler olur diye merak ediyorsanız; işte sizin için hazırladığımız bilgiler…

34 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeğe Neler Olur?

Hamileliğin 34. haftasında bebek birçok yönden gelişimini neredeyse tamamlamış düzeye ulaşmıştır. Geçen haftalarda gelişmekte olan el ve ayak tırnakları gelişimini tamamlamış hale gelmiştir. Bununla birlikte bebeğin sinir sistemi de neredeyse tamamlanmış duruma yaklaşmıştır.

34 haftalık gebelik döneminde bebek artık organları neredeyse gelişimini bitirmiş hale ulaşır. Bu hafta içinde erken doğum gerçekleştiğinde, bebeğiniz küveze ihtiyaç duymadan da hayatta kalabilecek durumdadır.

Anneden aldığı destek sayesinde bebeğin bağışıklığı da yeteri kadar güçlenmiştir. Bebeğiniz artık belli başlı mikroplarla savaşabilecek küçük bir savaşçı haline gelmiştir.

Bebekler 34. haftada artık uyurken gözlerini kapatıp uyandığında göz kapaklarını açabilecek büyüklüğe erişmiştir.

Geçen hafta iyiden iyiye gelişmiş olan duyuları yardımıyla, 34. haftada bebeklerin dışardan gelen seslere hareketlerle tepki verdiğini, yüksek seslerin onu olumsuz etkilediğini unutmayın ve bebeğinizi huzurlu hissettirmek için ona yardımcı olmaya çalışın.

34 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
34 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
34 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü

34 Haftalık Gebelik Döneminde Anneye Neler Olur?

Artık bebeğiniz yeterince büyüdü; bu nedenle rahminiz genişlerken ciğerlerinize yaptığı baskı da artmaya başladı. Bu hafta içinde nefes darlığı şikayetlerinizde artış gözlemlenebileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Anne adayları, son haftalarda gittikçe artan el ve ayak şişkinlikleri, ödemler, varis sorunları gibi bazı sorunlarla baş etmek zorunda kalabilirler.

34 hafta gebelik sürecinde hormonal seviyenin artışı nedeniyle anne adaylarında eskisine göre daha çok yorgunluk görülebilir. Bununla birlikte kasık ve bel ağrıları artabilir.

Son haftalarda anne adaylarında en çok görülen sıkıntılardan biri de sahte doğum sancıları olacaktır. Doğum sancısını andıran ve bu nedenle sık sık erken doğumla karıştırılan sahte doğum sancıları, gerçek doğum sancısı gibi şiddetli ve sürekli olmaktan çok uzaktır. Bunun yerine daha seyrek, şiddetsiz, rahatsızlık şeklinde ağrılardır. Yine de beklenmeyen durumlarda doktorunuza başvurmayı ihmal etmemenizde fayda var.

Uyku sorunları yaşamak, geceleri aniden uyanmak gibi durumlar anne adaylarına sıkıntı verebilir fakat bu durumun, vücudunuzun bebeğiniz doğduktan sonra uyanacağınız geceler için sizi hazır etmek amacıyla şimdiden verdiği dersler olduğunu düşünerek biraz rahatlayabilirsiniz.

Doğum zamanı yaklaştıkça anne adaylarında stres görülebilir. Unutmayın ki stresten uzak durmanız, erken doğum riskini önleyecek ve bebeğinizin artık gelişmiş olan duyuları yardımıyla stresini hissetmesine engel olacaktır. Son olarak bu hafta içinde ani hareketlerden kaçınmanız gerektiğini, yatış ve kalkış stilinize dikkat etmeyi de ihmal etmeyin.

34 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Yapılmalı?

  • Doğumun gerçekleşmesine sayılı zaman kaldı. Bu nedenle bebeğiniz gün geçtikçe doğacağı boyutlara ulaşmaya çalışıyor. Bu büyümenin size getirisi ise ağrılar, kramplar, baskılar olabiliyor. Kendinizi ve bebeğinizi iyi tanıyarak dinlemeyi öğrenmeniz, gereksiz stres ve korkuya kapılmanıza engel olacaktır; unutmayın. Bebeğinizi ve kendinizi dinlediğiniz zamanlar sayesinde erken doğum gibi korkulara kapılmaktan kurtulabilirsiniz.
  • Beslenmenize, dinlenmenize, yürüyüş yapmak gibi yormayan fiziksel aktivitelerinize son haftalara girdiniz diye dikkat etmemezlik yapmayın. Unutmayın ki doğumun gerçekleşeceği güne kadar bebeğiniz ve sizin sağlığınız yapacağınız her şeye dayanıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X