Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

35 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 35. Haftasında Anne ve Bebekte Görülen Değişimler

35 Haftalık Gebelik
0 1.030

35 haftalık gebelik demek, artık bebeğin doğacağı aya girmek üzeresiniz demektir. Bebeğiniz bu hafta içinde 2300-2500 gram arasında bir kiloya ulaşmışken, boy uzunluğu olarak da 45-46.5 cm. Arasında bir ortalamaya sahip olmuştur. Bebeğiniz bu özellikleriyle doğuma oldukça uygun hale geldiğinden, zaman zaman erken çıkma isteğiyle fazla hareketli olabilir ve size biraz sıkıntı yaşatabilir. Bu hafta bol bol tekme ve el hareketine şahit olabileceğinizi unutmayın. Bebeğiniz artık belli bir karaktere göre günün belli saatlerinde belirli hareketler gerçekleştirdiğinden ve en hareket halinde olduğu haftalardan biri olduğundan onu sık sık izlemeniz ve aksi durumlarla karşılaşırsanız uzmanlardan yardım almanız daha doğru olacaktır. Gebeliğin 35. haftası boyunca neler olacağını merak ediyorsanız, işte bebeğinizde ve sizde gerçekleşen o değişimler:

35 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeğe Neler Olur?

35 haftalık gebelik döneminde bebeğin karaciğeri, böbrekleri, midesi gelişimini tamamlamış duruma ulaşmıştır. Artık tamamen gelişmiş ve gelişmeye yakın olan iç organları nedeniyle bu hafta gerçekleşebilecek erken doğumlarda fazla bir risk görülmeyecektir.

Bebeğinizin boyutu artık yeterince büyüdüğü ve doğum pozisyonuna yaklaştığı için aşağıya dönük olan kafasını karnınızın üzerinden rahat bir şekilde hissedebilecek haldesinizdir.

Bebeğin beyin hücrelerinin artması, onun kafasının da büyümesine ve doğum pozisyonuna yaklaşmış olan bebeğin başının vajinal baskıya neden olmasına yol açabilir. Bu duruma karşı dikkatli olmanızda fayda var.

Artık rahminiz yeterince büyüdüğü, sıvı dengesi değiştiği ve doğum yaklaştığı için bebeğin bu hafta içindeki hareketleri daha az hissedilir durumda olabilir. Bu durum sizi korkutmasın. Yine de uzun süre hareket etmeyen bebekler söz konusu olduğunda uzmanlardan yardım almanız daha doğru olabilir.

35 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
35 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
35 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü

35 Haftalık Gebelik Döneminde Anneye Neler Olur?

Bu haftaya kadar almış olduğunuz kiloların en fazla 13 kilo olması gerektiğini, sağlıklı olanın bu olduğunu unutmayın. Daha fazla kilo aldıysanız sağlıksız bir şekilde vermeye çalışmanız ya da çok kilo alırsanız bebeğinizin daha sağlıklı ve kilolu olacağı gibi aslı olmayan düşüncelerden uzak durun. Bebeğinizin az kilo aldığınızda da sağlıklı olabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Anne adaylarının uzun süredir çektiği sık sık tuvalete çıkma, yorgunluk, şişkinlik, unutkanlık gibi artık hamilelik sürecinizin bir parçası haline gelmiş olan sıkıntılı durumlar malesef bu hafta da devam edecek, belki de artış gösterecektir.

Kabızlık ya da hemoroid gibi rahatsızlıklarda son haftalarda artış gözlemlenebilir. Kabızlık sorunları devam edebilecek olan anne adayları için doğru bir beslenme bu sorunu giderme konusunda yardımcı olacaktır.

Bebeğinizin duruş pozisyonu artık doğum pozisyonuna yakın bir hal aldığından ve bebeğiniz daha ağır, daha büyük olduğundan alt kısma baskı yapması olasıdır. Mesane ve bel ağrısı sorunlarınızda artış görebileceğiniz 35 haftalık gebelik döneminde mide, akciğer gibi üst bölgelerde biraz daha rahatlama da hissedebilirsiniz.

Kendinizi Doğuma Hazırlayın

Artık doğuma çok az kaldığından bebeğinizin gelişiminin yanı sıra kendi psikolojinizi de düşünerek, kendinizi doğuma hazırlamaya başlamayı ihmal etmeyin. Unutmayın ki siz ne kadar hazır ve rahat olursanız, bebeğiniz de o kadar sorunsuz ve mutlu bir şekilde dünyaya gelecektir.

Doğuma az bir süre kaldığı için 35 haftalık gebelik döneminde kendinizi dinlenmeye vermekten vazgeçin. Ne olursa olsun sizi zorlamayacak ufak yürüyüşler sizi yormak yerine tam tersi doğuma daha hazır olmanızı sağlayacaktır.

Gebeliğin bu haftasında artış gösteren kasılmalar ya da ağrılar sizi erken doğum riskini düşünmeye ve korkuya kapılmaya itmesin. Erken doğum söz konusu olduğunda bel ve kasık bölgesinde öncesine göre çok daha fazla ağrı ve baskı hissetme, vajinal akıntının artması, regl ağrısına benzeyen şiddetli ve devamlı ağrılar gibi belirtiler görülecektir. Eğer her zamanki küçük ağrılar ve kasılmalar söz konusuysa korkmayın fakat farklı hissediyorsanız mutlaka doktorunuza danışın.

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X