Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

5 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 5. Haftasında Anne ve Bebekte Görülen Değişimler

5 Haftalık Gebelik
0 1.600

5 haftalık gebelik döneminde artık resmen hamile sayılıyor ve bu sürece başlamış bulunuyorsunuz. Şimdi bebeğiniz bir susam boyutlarında olsa da çok yakında katlanarak büyüyecek ve hızına zaman zaman siz bile yetişemeyeceksiniz. Şimdilerde vücudu oluşmadı ve pek insana benzemiyor; o yüzden embriyo olarak anılıyor. Vücudu üç katman halinde: İç, orta ve dış deri katmanları daha sonra organlarını ve dokularını meydana getirecek. Beyni, omurgası, sinir sistemi en üst katmanda gelişirken aynı zamanda o güzel cildi, saçları, diş yuvaları gibi bölümler de burada gelişimini sürdürecek. Orta bölümde ise kalbi, dolaşım sistemi, kasları, kemikleri vs. oluşacak. En son tabakada ise bebeğinizin iç organları oluşarak onu tamamlayacak fakat hepsinin daha zamanı olduğunu unutmayın.

5 haftalık gebelik döneminde neler olur, 5 haftalık gebelik ne gibi değişiklikler getirir diye merak edenler için hamileliğin 5. haftasına dair bazı bilgiler…

5 Haftalık Gebelik Döneminde Bebekte Neler Olur?

Bu hafta bebeğinizin bir nokta kadar olan kalbi odacıklara bölünerek kan pompalama görevine başlıyor! Ayrıca ona hamilelik süreciniz boyunca rahminizin içinde bakacak olan plasentası ve göbek kordonu da ona oksijen üretmeye, ihtiyacı olan gıdaları ayrıştırarak vermeye başladı. Şu anda çok küçük olmasına rağmen beyni, sinir sistemi ve omuriliği gelişmeye başlamış durumda. Böylece bebeğiniz çok yakında gözle görülür boyutlara ulaşacak ve vücudu şekillenmeye başlayacak.

5 haftalık embriyonun anne karnındaki görüntüsü
5 haftalık embriyonun anne karnındaki görüntüsü
5 haftalık embriyonun anne karnındaki görüntüsü

5 Haftalık Gebelik Döneminde Anne Adaylarında Neler Olur?

Gebeliğin 5. haftasında birçok anne adayında hamilelik belirtileri görülmeye başlamıştır. Bu belirtiler sizde de görülebilir. Bu hafta itibariyle özellikle sabahları olmak üzere mide bulantıları, kokulara ve tatlara karşı hassasiyet, ani hareketlerden sonra gelen baş dönmeleri yaşayabilirsiniz. Rahminizin gelişmeye başlamasıyla birlikte mesaneye baskı hissedebilir ve değişen hormon seviyelerinizin de etkisiyle sık sık idrara çıkabilirsiniz.

5 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Yapılmalı?

Çoğu anne adayı hamile olduğunu bu haftada öğrenir. Eğer siz de bilmiyor ve bu hafta öğrendiyseniz; hamilelik için en doğru sonuçların alınacağı bir hafta içinde olduğunuzu unutmayın.

5 haftalık gebelik ile bu sürece başlayan anne adayları, şimdi kendilerine dikkat etmeye başlamalıdır. Hemen bir uzmanla görüşecek hamilelik boyunca aynı doktorla süreci takipte kalmak çok önemlidir. 5 haftalık gebelik döneminde kendinizi biraz daha halsiz hissebileceğiniz gibi uykunuzu alamadığınızdan da şikayet edebilirsiniz. Bu sorunlar birkaç hafta sonra artarak kendini belli edecek; bu nedenle dikkatli olmanızda fayda var. Eğer hamile olduğunuzu öğrendiyseniz, artık sağlıklı bir yaşam şekline geçmeniz gerektiğini kesinlikle unutmayın. Zararlı hiçbir alışkanlık bu süreçten itibaren hayatınızda olmamalıdır. Bununla birlikte şimdiden başlayacağınız düzenli ve dengeli bir beslenme programına ek olarak yapacağınız düzenli egzersizler sizi ve bebeğinizi koruyacaktır. Tabi bu egzersizlerin yürüyüş ya da yüzme gibi zorlamayan spor türlerinden olmasına özen göstermeyi unutmayın.

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X