Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

9 Aylık Bebek Gelişimi

9 aylık olan bebeğinizin gelişim süreci

9 Aylık Bebek Gelişimi
0 1.083

Şu hayatta en sevdiğiniz insanla hayatınızı birleştirdiniz ve çocuk sahibi olmaya karar verdiniz. İşte, sıcak ve mutlu bir aile olmanın, kopmaz bağlarla bağlanmanın ve yeni vasıflar kazanmanın ilk adımı bu karar oluyor. Tabii, bu kararın da birçok sorumluluğu ve güzel yanları bulunuyor. Sağlıklı bir hamilelik döneminden sonra bebeğinizi dünyaya getirdiniz ve 9 ay gibi bir süre onun gelişimine, büyümesine ve yeni bir şeyler öğrenmesine şahit oldunuz. Bu şahitliğiniz devam edecek ve sürekli olarak yeni şeyler öğreneceksiniz. İşte, 9 aylık bebek gelişiminde karşımıza çıkacaklar.

9 Aylık Bebek Gelişimi

Dünyaya geldikleri çok kısa bir süre olmasına rağmen, kendi çabaları ve sizlerin yardımıyla bebekler artık 9. Aylarında emeklemede ustalaşır ve tüm ulaşımını kendi başına emekleyerek sağlayabilir. Yarısına kadar doldurulmuş çay bardaklarından su içebilir ve kendi başına yemek yemeye çalışabilir. Uzaktaki oyuncaklarını gidip alabilir ve bu oyuncakların önünde engel varsa bunları çekebilir. İki eli arasındaki koordinasyon gelişmiştir ve sürekli bir şeyleri elinden eline geçirebilir.

Ses çıkarması yükselmiş ve belirmiştir. Artık her istediğinde sizin ona yardım edeceğinizi ve rahatsız pozisyondan onu kurtaracağınızı bilir.

Anlamlı sesler çıkarmaya başlayabilir. Bu dönemlerde anne veya babaya yakın şekilde sesler çıkarır ve bunları sizi gördüğü zaman söyleyebilir.

Yürüme çalışmaları yapabilir ve bu çalışmalara bağlı olarak da düşmeler çokça yaşanabilir. Yaşam alanını düşse bile zarar görmeyecek şekilde düzenlemeniz bebeğin sağlıklı gelişimi için oldukça önemlidir.

9 aylık bebek gelişimi evrelerinde artık sizi en iyi şekilde anlayacağı düzeye gelmiştir. Şişt, hayır, yapma gibi sözcüklerin ne anlama geldiğini bilir. Ancak bazı zamanlar bunların anlamını bilse de yapmaktan geri kalmaz ve her şeyi kendi deneyimlemek ister.

9 Aylık Bebek Gelişiminde Neler Yapmalısınız?

Öncelikle oyuna ve oyuncağa çok meraklı olacaktırlar. Bu yüzden de bu dönemde onların zekâsını geliştirecek, el yeteneklerini açığa çıkartacak ve hoş vakit geçirecek oyuncakları tercih edebilirsiniz.

Basit şekilde yerlerine takılan ve bir araya geldiğinde belli bir düzen oluşturan oyuncaklar alabilir ve bu yaratıcı oyuncakları bebeklerinizle birlikte oynayabilirsiniz.

Bebeğinizle olan iletişiminizi her zaman şefkatli bir ses tonuyla yapmalısınız. Sizin sinirli olduğunuzu, öfkeli olduğunuzu sesinizin tonundan çıkartmaya çalışacaktır. Kesinlikle bebeklerle olumsuz iletişimler kurulmamalıdır.

Her ne kadar cevap vermiyorsa da söylenen her şeyi algılıyor ve anlıyordur. Bu anladıkları bilinç üstünde hiçbir zaman görülmese de bilinçaltında yer ediyor ve bilincin şekillenmesinde etkili oluyor.

Bu dönemde müzik dinlemesini sağlayabilirsiniz. Klasik parçalar dinletebilir veya kendiniz ona ninniler söyleyebilirsiniz. Bu sayede müzik kulağı çok gelişecek ve ritim duygusunu çok çabuk kavrayacaktır.

Aranızda çeşitli oyunlar gerçekleştirebilir ve bu oyunları oynarken keyif aldığınızı belli edebilirsiniz. Sıkılmadan ve onu uyutmaya çalışmadan gerçek sevgi bağlarıyla yaklaşın ve asla bağırmayın…

9 Aylık Bebeğin Beslenmesi

Bu ayda bebekleri sofranızın başmisafiri olacak ve sofradaki yiyebileceği her şeyden alarak kendi karnını doyurmaya çalışacaktır. Bırakın bunu kendi başına yapsın. Çok özel yemekleriniz dışında tüm yemeklerde masada oturmasına özen gösterin. Ona ait yemek takımları ve oturma sandalyesi olması çok önemlidir.

Kendi yediğiniz birçok şeyi ona verebilir ve azar azar yemesini sağlayabilirsiniz. Hafif kalın çorbalar oldukça iyi besinler olacaktır. Ancak bu yemek yemeler sırasında çocuğunuza televizyon izletmek veya telefondan videolar açarak yemek yedirmeye çalışmak kesinlikle doğru değildir. Siz ilgilenin ve yemek yemesi için asla zorlamayın. Beraber sosyalleşerek yemek yeme alışkanlığını daha bebeklik dönemlerinden başlatmanız son derece önemlidir.

9 Aylık Bebek İçin Hangi Aşılar Yapılır?

9. ayda bebeğinizin aşı takviminde kızamık aşısı bulunuyor. Bu aydan itibaren doktorunuz menenjit aşısını da aşı takvimine ekleyebilir. Bebeğinizin aşı takvimi hakkında daha ayrıntılı bilgi için, Bebek Aşı Takvimi: Bebeğinizin Olması Gereken Aşılar yazımıza bakabilirsiniz.

Ayrıca, aşağıdaki aşı takvimi hesaplama aracını kullanarak da aşı günlerini hesap edebilirsiniz.

Aşı Takvimi Hesaplama

Bebeğinizin doğum tarihini girin

[GENCSaglik form=”AsiTakvimiHesaplama” renk=”Pembe”]

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X