Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

Bebek Aşı Takvimi Hesaplama

Bebek aşı takvimi ve otomatik aşı hesaplama

Bebek aşı takvimi: Bebeğinizin olması gereken aşılar
0 1.434

Vücudumuzun bakteri ve mikroplara karşı daha dirençli olmasını sağlayan aşılar, insanları bağışık hale getirerek hastalıklardan korumaktadır. Bebeklerinizi de pekçok hastalıktan aşı ile koruyabilirsiniz. Bu yüzden Bebek Aşı Takvimi oluşturmalı ve takvimdeki aşıları zamanında yaptırmalısınız. Aşılar öncelikle uygulandıkları kişileri hastalıktan korur. Hastalıktan korunan kişiler mikroorganizmaları diğer kişilere taşımayacağı için, aşılanmamış kişilere de hastalığın geçişi engellenir ve onlar da korunmuş olur.

Bebeğime ne zaman hangi aşıları yaptıracağım?

Bebeğinizin doğumundan itibaren başlayan ve belirli bir yaşa gelene kadar devam eden aşıların ne zaman yapılacağı konusunda aşağıdaki aşı takviminden yardım alabileceğiniz gibi, Bebek Aşı Takvimi Hesaplama aracımızı kullanarak da yaptıracağınız aşıları öğrenebilirsiniz.

Bebek Aşı Takvimi Hesaplama Aracı

Bebeğinizin Doğum Tarihini Girin:

[GENCSaglik form=”AsiTakvimiHesaplama” renk=”Pembe”]

Aşı Takvimi
Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayın

Aşı takvimine baktınız, bebeğinizin hangi dönemde hangi aşıyı yapılacağı konusunda bilgi sahibi olduysanız, şimdi de aşıların ve hastalıkların özelliklerine göz atalım:

Aşılar ve Hastalıkların Özellikleri

Hepatit A aşısı: Hepatit A virüsünün neden olduğu sarılık hastalığna karşı uygulanan bir aşıdır.

Hepatit B aşısı: Hepatit B virüsünün neden olduğu, halk arasında “Sarılık” adı ile bilinen ve karaciğerin iltihabı şeklinde kendini gösteren bir enfeksiyon hastalığıdır. Hepatit B aşısı, Hepatit B enfeksiyonundan korunmanın en etkin yoludur. Doğum ağırlığı 2000 gramdan düşük olan bebeklerin aşıları geciktirilir, aşı uygulaması vücut ağırlığı 2000 g veya bebek 1 aylık olunca yapılır.

BCG (Verem) aşısı: Tüberküloz yani verem mikrobuna karşı bağışıklık sağlayan aşıdır. Doğumdan sonraki 2. ayda uygulanır.

Difteri, Boğmaca ve Tetanoz aşısı: Difteri, bomaca ve tetanoz enfeksiyonlarına karşı bağışıklık sağlar.

Polio (Çocuk Felci) aşısı: Polio enfeksiyonuna karşı bağışıklık sağlar. Canlı (OPA) ve inaktif (IPA) olmak üzere iki tip polio aşısı vardır. 2,4,6. aylar ile 18. ayda beşli karma aşı içerisinde kas içine uygulanır. 6. ve 8. ayda ağızdan damla olarak ayrıca verilir. Evde immün yetmezlikli bir hasta varsa çocuğa OPA yerine IPA yapılır.

Hemofilus influenza(Hib) aşısı: Özellikle süt çocukluğu döneminde en sık menenjite neden olan hemofilus influenza bakterisine karşı olan aşıdır. Halk arasında menenjit aşısı olarak da bilinir.

KKK (Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak) aşısı: Kızamık, kızamıkçık ve kabakulak enfeksiyonlarına karşı bağışıklık sağlar. Üçlü bir aşıdır. 1 yaşında ve ilköğretim 1.sınıfta olmak üzere toplam 2 kez uygulanır. Bu üç hastalıktan herhangi birinin geçirilmiş olması, üçlü kombine aşının uygulanmasına engel değildir.

Konjuge Pnömokok aşısı: Pnömokok bakterisinin neden olduğu zatürre, orta kulak iltihabı ve menenjit  hastalığına karşı bağışıklık sağlar.

Suçiçeği (Varisella) aşısı: 1 yaşında uygulanan aşıdır. Aşılama sonrası 6 hafta salisilat (Aspirin) kullanılmaması önerilir.

Rotavirüs aşısı: Sağlık Bakanlığı’nın rutin aşı programında olmayan, ailenin isteği üzerine yapılan özel bir aşıdır. Özellikle 2 yaş altındaki bebeklerde ateş, kusma ve ishal şeklinde barsak enfeksiyonu yapan rota virüsüne karşı koruma sağlar.

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X