Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

Bebek ve müzik

Müziğin bebeklere etkisi nedir?

Bebek ve müzik
0 640

Hayatın vazgeçilmezi olan müzik, bebekler söz konusu olduğunda da oldukça etkili. Bebeklerin gelişimine birçok katkısı bulunan müzik, henüz anne karnındayken bile bebekler için etkili bir geliştirme aracı oluyor. Bebeğin anne karnında geçirdiği birkaç ayın ardından ilk kez dış seslere tepki vermeye başlaması, dışarıdan gelen seslerden etkilenmesi; bebek ve müzik etkileşiminin temellerini oluşturuyor diyebiliriz. Çoğu uzman tarafından gebe annelerin bu süreçte rahatlatıcı ve sakinleştirici müzikler dinlemeleri, hatta karnına yakın bir bölgede müzik cihazını tutarak bebeğin bu sesleri daha rahat duymalarını sağlamaları tavsiye edilir.

Bebeklerin anne karnındaki dönemde beyin gelişimini ve işitme duyularını geliştiren müzik onların rahatlamalarını sağlarken, dünyaya geldikten sonraki süreçte ise hem anne karnındaki anılarını hatırlayarak kendini yeniden rahat hisseder, hem de gelişimine müzik sayesinde devam eder. Sadece müzik değil, bir tür olarak uyku için söylenen ninniler de bebeklerde aynı etkiyi yaratarak onların uykuya dalışlarını kolaylaştırır. Bebek ve müzik etkileşimi nedir, bebekler müzik dinlemeli mi gibi sorular soruyorsanız; bu bilgiler size yardımcı olacaktır.

Müziğin Bebeğe Etkileri Nelerdir?

  • Uzmanların söylediğine göre, küçük yaşlarından itibaren düzenli olarak müzik dinleyen bebekler büyüdükleri zaman diğerlerine göre daha zeki, aktif ve analitik düşünme becerisi sahibi bireyler olabiliyorlar. Henüz anne karnındayken düzenli olarak müzik dinlemeleri ve doğduktan sonra da bu sürece devam etmeleri, duyularının daha çok gelişmesinde ve dış uyarıcıları hemen kavrayıp harekete geçmelerinde yardımcı olabiliyor.
  • Bebek ve müzik etkileşiminin bir diğer faydası ise düzenli müzik dinleyen, müzikle ya da ninniyle sakinleşip uyuyan bebeklerin diğerlerine göre daha sakin olmalarıdır. Anne karnındayken müzik yardımıyla sakinleştirilen bebekler, doğduktan sonra da daha sakin yapıda olup yine müzikle kolay bir şekilde sakinleştirilebilir haldedirler. Böylece diğer bebeklere göre daha az ağlar, daha az sorun çıkarır ve yine müzik yardımıyla aynı anıları hissederek sakinleştirilebilirler.
  • Müziğe alışmış bir bebeğin uyku sorunları yaşaması da daha zor olacaktır. Müzik ve ninni yardımıyla uyku sürecine kolaylıkla hazırlanabilen bu bebekler, daha rahat uyuyabildiklerinden uyku süreleri de oldukça verimli olur. Aynı şekilde rahat bir uyku sonucu sakin ve huzur dolu uyanırlar; böylece gün içinde fazla huzursuzlukları gözlemlenmez.
  • Müziğin psikolojik açıdan birçok faydası bulunsa da, bebeğinizin fizyolojisinde de olumlu gelişmeler sağladığı bilinir. Anne karnındaki süreçten beri müzik dinleyen bebeklerin kulakları, diğerlerine göre daha fazla gelişir ve sesleri ayırt etme, duyduğunu idrak edebilme, motor becerileri gibi gelişimler görülebilir. Aynı şekilde bebeğinizin müziğe yatkınlığı, ilerde sanatçı ruhlu bir birey olmasını da sağlayabilir.
  • Bebek ve müzik birlikteliği, bir şekilde bebeğinizin büyüdüğünde kendini daha iyi ifade edebilme, duyduğunu anlayabilme, anladığını aktarabilme gibi huylar edinmesinin de temelini oluşturabilir. Yani bebeklerde müziğin etkileri hem fizyolojik, hem psikolojik, hem de karakteristiktir. Bebeğinizin hayatından müziği eksik etmemeye özen gösterin.
Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X