Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

Bebeklerde diş çıkarma dönemi

Bebeklerin diş çıkarma döneminde ne yapılmalı?

Bebeklerde diş çıkarma dönemi
0 673

Bebeklerde diş çıkarma dönemi, onların en huzursuz, huysuz ve ağrı- sızıyla geçirdikleri dönemlerden biridir. Çoğu zaman anne ve babaların fark edemediği fakat önceden sinyal vererek kendini belli eden bu dönemi fark ederek daha rahat geçirmeye çalışmak mümkün. Genellikle bebeklerin 6 aylık olduğu dönemden itibaren başlayan ve 2 – 2.5 yaşlarına kadar sürebilen diş çıkarma dönemi, anne ve babadan genetik olarak geçen ve duruma göre bu sürecin farklı zamanlarında gerçekleşebilen bir dönem. Bebeklerde diş çıkarma dönemi nedir, diş çıkarma belirtileri nelerdir gibi sorularınız varsa; yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Bebeklerin Diş Çıkardığı Nasıl Anlaşılır?

  • Zamanının değişkenlik göstermesi gibi, bebeklerin diş çıkardığını gösteren belirtiler de aynı şekilde bebekten bebeğe göre değişir. Hatta bu belirtilerle birlikte bebeklerin çektiği sıkıntılar da yine farklı seviyelerde kendini gösterebilir. Bebeklerden bazıları hiç fark etmeden bu sürece girip sorunsuz şekilde atlatabilirken, bazılarında ise belirtiler kendini en ağır şekilde ortaya çıkarabilir.
  • Bebekler diş çıkarırken öncelikle eskisine göre çok daha fazla tükürük salgılarlar. Bebeklerin bu dönemde üzerine salya akıttığı gözlemlenebilir.
  • Diş çıkarmak oldukça sancılı bir dönem olabileceğinden, bebeklerin bu dönemde gösterdiği en belirgin özelliklerinden biri huzursuz olmaları, yerli yersiz ağlamaları, uykusuzluk çekmeleridir. Bunun nedeni yaşadıkları ağrı ve rahatsızlıktır.
  • Bebeklerlerde diş çıkarma dönemi, onların iştahsız oldukları bir dönem olabilir. Diş etlerindeki hassasiyet sonucu bir şey yemeleri onlar için zor bir hale gelebilir.
  • Diş etlerinde, diş yuvalarının üzerinde şişkinlik, kızarık ve kabarık bir görüntü ortaya çıkabilir.
  • Diş çıkarma dönemi içinde bazı bebeklerde yüksek ateş görülebilir. Bunun nedeni o bölgenin rahatsız hissetmesi, vücutta iltihap varmış gibi bir algı yaratması ve bebeğin huzursuzluğu olabilir.

Bebeğim Diş Çıkarıyor, Ne Yapmalıyım?

Bebeğinizin bu zorlu sürecinde ne yapabileceğinizi merak ediyorsanız, bu ipuçları size yardımcı olabilir:

  • Öncelikle bir uzmandan yardım almanız, bu süreci en iyi şekilde atlatmanızı sağlayacaktır. Uzmanların verdiği krem ya da ilaçlar, bebeğinizin sorunları geçirebilir, geçirmese bile en azından daha rahat hissetmesini sağlayabilir.
  • Bebeğinizin iştahsız olacağı bu dönem başka sağlık sorunlarına yol açmasın; bu nedenle onu zorlamayacak şekilde beslemeyi ihmal etmeyin. Sıcak ya da sert yiyeceklerden kaçının. Bunun yerine bebeğinizin diş etlerine zarar vermeyecek biraz daha soğuk ve rahatlatıcı olan pürelerden, içeceklerden yardım alabilirsiniz.
  • Bebeklerin diş etlerinde oluşan aşırı hassasiyeti biraz rahatlatmak, onun ağrısını geçirmek için diş etlerine baskı uygulamadan, hafif hafif yapacağınız soğuk bir kompres ona yardımcı olabilir.
  • Bu dönemde bebeğinizin dişleri fazla kaşınacak fakat kaşıdığında da canı acıyacaktır. Ona zarar vermeyecek olan, sert olmayan diş kaşıyıcı oyuncaklardan yardım alabilirsiniz. Hatta o oyuncakları biraz soğutarak; söz gelimi buzdolabında bir nebze tutarak hem soğuk kompres, hem de diş kaşıma işlemlerini bir hareketle halletmiş olabilirsiniz.
Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X