Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

Bebeklerde kucak alışkanlığı

Bebeklerde kucak alışkanlığı doğru mudur?

Bebeklerde kucak alışkanlığı
3 1.024

Bebekler söz konusu olduğunda, özellikle yeni anneler için birçok soru meydana gelebilir. Birbirinden farklı düşüncelerin hem yakın çevreden, hem de farklı eğitim görmüş ve farklı düşünen uzmanlardan geldiği göz önüne alınırsa; yeni annelerin annelik değişimi ve bebek sorumluluğu içinde birçok soruya doğru yanıtı bulamaması da kaçınılmaz olur. Bu sorulardan biri de ‘Bebekler kucağa alınır mı?’ olarak karşımıza çıkar. Bazı kesimler bebeklerin kucağa alındıkça alışacağını ve sürekli kucak isteyeceğini; dolayısı ile alınmamasının daha iyi olduğunu savunur. Bir kesim de vardır ki anne ve bebek arasındaki bağın güçlenmesi, annenin annelik hissinin artması, bebeğin kendini rahat ve güvende hissetmesi için sürekli bir temas halinde bulunmaları daha doğrudur der. Peki ama anneler ne yapacak? Bebekler kucağa alınmalı mı? Sürekli kucak isteyen bebeğe ne yapılır? Bebekler neden kucak ister? Bebeklerde kucak alışkanlığı nasıl yenilir? İşte bu sorular ve cevapları…

Bebekler Kucakta Tutulmayı İster mi?

Bebekler kucakta tutulmayı isterler. Bunun birçok nedeni vardır. Özellikle yeni doğmuş olan bebekler, anne karnında geçirdikleri süreçten sonra dünyaya yeni gelmiş, hem annesine hem de çevresine alışmak için bir yerden bağ kurmaya çalışıyordur. Bu bağ kurma, dünyaya alışma ve kendini tanıma döneminde tek güvenebileceği kişi de içgüdüsel olarak güvendiği annesidir. Bununla birlikte canı sıkılan, canı acıyan, yorgun ya da aç olan bebekler annelerinin onları rahatlatmasına ihtiyaç duyarlar. Sarılma ve dokunmanın bilimsel olarak kanıtlanmış olan iyi hissettirici gücü, bebekler ve anneleri arasında da devreye girer ve bebeğin vücudu bazı hormonları salgılayarak onun daha huzurlu hale gelmesini sağlar.

Bebekler Kucak İsteğinden Vazgeçer mi?

Bebek büyüdükçe ve annesine, babasına, dünyaya alışmaya başladıkça kendini daha rahat ve güvende hissedecektir. Böylece yavaş da olsa kucakta taşınma, güven duygusu hissetme zorunluluğu ortadan kalkacak, bebeğiniz kendini keşfetmeye başlayacaktır. Ayrıca büyüdükçe daha rahat hareket edebilecek, kendini güçlü hissedecek, oyuncaklardan yemeğe kadar birçok noktada yaşadığı değişiklikleri keşfetmeye çalışırken o güvensiz his yok olacaktır.

Bebek Kucağa Alınmalı mı?

Bebeğin kucağa alınması durumu birçok farklı nedene bağlıdır: Bebeğin kaç aylık olduğu, ne kadar sık kucak istediği, bir sorun olup olmadığı gibi… Yeni doğmuş olan bebekler, yukarda bahsettiğimiz tanıma ve güvenme süreci boyunca annelerinin kucağında durmayı isterler. Zaten sürekli emzirilen, altı değiştirilen, uyutulması gereken yenidoğan bebeklerin bu süreçte kucakta olması kaçınılmazdır.

Bu rahatlık ve güven hissi bebeğe iyi geldiğinden, kendini rahatsız hissettiği her an ağlayarak kucağa alınma isteğini belli edecektir. Bu dönemde bebeğinizin kucakta fazla durmaması gerektiğini düşünerek ondan uzak durmayın; aksine onun güven duygusunu zedelememek için ve aranızdaki bağı, güveni, sevgiyi çoğaltmak için sık sık temas kurmaktan kaçınmayın. Bununla birlikte daha büyük bebeklerde sık sık kucağa almak doğru olmayabilir. Bebeğiniz bu duruma alışıp sürekli beklenti halinde olup, günün her satinde kucağınızdan inmiyorsa; orada bir sıkıntı var demektir. Belirli zaman ve durumlarda kucağa alınan bebekler için bir sorun söz konusu değildir.

Bebek Kucağa  Alınmazsa Ne Olur?

Bebeklerin sürekli kucağa alınması iyi bir davranış değilse, alınmaması da değildir. Bir bebek annesine ihtiyaç duyduğunda, kendini huzursuz ve güvensiz hissettiğinde, acıktığında, altı kirlendiğinde ve bunun gibi daha birçok nedenle ağlayıp kucak isteyebilir. Bazı yöntemler bebeklerin kucağa alınmayarak bu duruma alışabileceklerini savunur ve günümüzün modern anneleri tarafından bebekle az temas kurmak doğru bulunabilir. Bu hareket yanlış bir harekettir çünkü temas kurulmayan, ihtiyacı olduğunda kucağa alınmayan bebekler ailesine, dünyaya ve diğer insanlara karşı güven duygusunu kaybedecektir. İlerde güven sorunları yaşayacak bir çocuk olmaları muhtemeldir.

Bunları da beğenebilirsin
  1. Hüsna

    Ben de Zuhal’e katılıyorum kesinlikle kucağa alıştırmayın çocuklarınızı

  2. Zuhal

    Benim tavsiyem hiçbir anne bebeğini kucağa alıştırmasın ileride çok sorun oluyor. Dışarıya çıktığınızda 4 yaşına bile gelse kucakta taşınmak istiyor.

  3. Funda

    Ben de ilk çocuğumu hiç kucağımdan bırakmazdım ama ikinci çocuğumda bu hatayı yapmadım

Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X