Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

Doğum kiloları nasıl verilir?

Doğum sonrası kilolardan kurtulma yöntemleri

Doğum kiloları nasıl verilir?
0 1.783

Doğum kiloları, gebelik süreci boyunca fazla kilo almış olan annelerin korkulu rüyasıdır. Ülkemizde yanlış olan bir inanış vardır: ‘Çok yiyen annenin bebeği sağlıklı ve kilolu olur.’ Aslında bu durum oldukça yanlıştır; annenin aldığı kilolar ayrı, bebeğinkiler ayrıdır. Yine aynı şekilde çok yemeniz değil, az bile olsa sağlıklı bir şekilde beslenmeniz gerekir. Doğum kilolarıyla baş etmemek için gebelik döneminde dikkat etmeniz ve az kilo almanız tabi ki en güzelidir.

Normal bir gebelikte anne adaylarının ayda 1-2 kilo civarı alması, daha fazlasını almaması gerekir. Doğum sonrasında alınan kiloların ortalam 6 ya da 7 kilo civarı bir miktarı bebek ve dışarı atılan bölümlerle giderken, aldıklarınız size ‘kar’ kalıyor. Yani ne kadar az kilo alırsanız o kadar iyi! Yeni annelerin ve özellikle bebeğini emzirenlerin diyet ve ağır sporlar yapması da sağlıklı olmadığından kilo vermek oldukça zor hale geliyor. Peki nasıl gider bu doğum kiloları? İşte size birkaç tüyo…

Doğum kiloları nasıl verilir?

  • Bebeklerin en az 6 ay anne sütüne ihtiyacı olduğu bilinir. Yani bu 6 aylık süreç boyunca ağır bir diyet yapmamanız, ağır sporlardan uzak durmanız gerekiyor. Gebelik boyunca nasıl sağlıklı beslenmeniz gerekiyorsa şimdi de gerekiyor: Hem kilo kontrolü sağlamak, hem de sütünüzün sağlıklı olması ve bebeğinizi beslemesi için. Yediğiniz hamur işleri sütünüze yarar sağlamayacakken bir brokoli nasıl da sağlayacak! Böyle düzenli bir beslenme stiliniz olması, kilo almanızı engellerken belki vermenizde de yardımcı olacak.
  • Spor yapanlar bilirler ki protein, kilo kontrolünde ve kas yapmada en önemli besin kaynağıdır. Bebeğinizin kas gelişimi için bol bol tüketmeniz gereken protein bazlı yiyecekler, vücutta en zor hazmedilen şey olan proteini hazmetmeye çalışan bünyenizin metabolizmanızı hızlandırmasına da yarayacak. Bu süreçte yiyebildiğiniz kadar kırmızı ya da beyaz et, süt ve süt ürünleri, balık gibi protein içerikli besinler tüketmeye özen gösterin. Yoğurdu ise her öğününüzde az da olsa tüketmeye çalışın.
  • Doğadaki en güzel yiyecekler şüphesiz ki sebze ve meyveler. Katkı maddeli, yağlı, boyalı, şekerli hazır gıda ürünleri yerine dalından koparılmış bir elma ya da domates yemek! Yediğiniz doğal yiyecekler sizin kilo vermenizi sağlayacakken içerdiği vitaminler ise sütünüzle bebeğinize ulaşacak ve sağlığına sağlık katacaktır.
  • Her insanın edinmesi gereken bir alışkanlık da bizi hayata bağlayan suyu günde 3 litre civarı içmektir. Su tüketiminizi düzenlemeniz, buna ek olarak doğal meyve ve sebze sularıyla sıvı tüketiminizi desteklemeniz çok önemli bir detaydır. Hazır içeceklerden uzak durmalı, doğal olana yönelmelisiniz; unutmayın.
  • Karbonhidratın aşırısı zararlı olsa da, az düzeyde tüketilen karbonhidrat vücudun enerji üretmesi açısından oldukça faydalı. Lifli ve kepekli ekmek, makarna gibi karbonhidratın da sağlıklısı olan türleri az da olsa tüketebilirsiniz.
  • Bebeğiniz sizi yoruyor, biliyoruz fakat biraz hareket katacağınız hayatınız eskisine göre daha sıkı bir vücuda sahip olmanızı sağlayacaktır. Bebeğinizi de yanınıza aldığınız ufak tefek yürüyüşler, hareketsiz ve asosyal bir yaşam yerine seçeceğiniz alternatif olabilir.
  • Bir uzmandan yardım almak istiyorsanız, bebeğinizin 6. ayı bittiğinde artık doğum kilolarınızdan kalıcı olarak kurtulabilmek için birçok yöntemi deneyebilecek zamana ulaştınız demektir. Biraz daha sıkı bir diyet, biraz daha fazla hareket… Yine de unutmayın ki kendi başınıza, internette bulduğunuz listeleri uygulamak yerine bir uzmandan mutlaka fikir alın!
Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X