Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

Kolay doğum yapma yöntemleri

Doğumu kolaylaştırmak için neler yapmak gerekir?

Kolay doğum yapmanın yöntemleri
6 812

İlk doğumunu yapacak olan anne adayları oldukça tedirgin olur. Bütün anne adayları doğum sırasında nasıl davranacaklarını, doğum esnasında kendilerini nelerin beklediğini çok merak ederler. İlk doğum deneyimlerinde olumsuzluk yaşayan kadınlar, ikinci çocuk istemekte cesaretlerini kaybedebilirler. Her anne adayı kolay doğum gerçekleştirme hayali kurar. Bu, tahmin edildiği kadar zor birşey değil. Doğumu kolaylaştırmak da zorlaştırmak da büyük ölçüde anne adayının elindedir.

Doğumu, 40 haftalık maceranın bir ödülü olarak kabul edin. Özellikle ilk doğumda rahat olmak çok önemlidir. İkinci bir doğum için cesaret kaybı yaşamamak ve rahat bir doğum yapmak için psikolojik olarak kendinizi doğuma hazırlamalısınız. Kolay doğum denince akla ilk gelen sezaryen doğum olsa da, doktorunuz sezaryeni önermediği sürece, normal doğum yönteminden vazgeçmeyin.

Kolay doğum için doğum öncesinde yapılması gerekenler

1- Doğum için uygun bir hastane seçin: Doğum öncesi belirleyeceğiniz bir hastaneyi ziyaret etmeniz sizin faydanıza olacaktır. Bilmediğiniz yerler kaygılarınızı artıracağından, daha öncesinde görmüş olduğunuz doğum hastanesi sizin kaygılarınızı azaltacaktır. Bunun yanında, doğum yapacağınız hastanenin size yakın olması da sizde panik ve endişeyi en aza indirecektir. ‘Doğum başladığı zaman hastaneye yetişebilir miyim?’ kaygıları, size yakın bir hastane sayesinde ortadan kalkmış olacaktır.

2- Doğum öncesi kurslara gidin: Düğün öncesi prova gibi doğum öncesi prova da hamile kadınların rahatlamasını sağlayacaktır. Doğum esnasında ne yapılması gerektiği, egzersizler, nefes kontrolleri gibi deneyimler kazanarak, doğumda kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

3- Eşinizin doğuma katılması: Kendinizi daha güvende ve huzurlu hissedeceğinize inanıyorsanız, eşinizin doğumda yanınızda olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için doğum öncesinde seçmiş olduğunuz hastane ile görüşüp, eşinizin doğum esnasında yanınızda bulunmasına izin verilip verilmeyeceği konusunda bilgi alın.

4- Doğumla ilgili yazılar okuyun: Doğum konusunda yazılmış kitaplar, dergiler, dijital makaleler gibi birçok kaynak mevcuttur. Bu kaynaklar arasında internette bulunan birçok faydasız ve kim tarafından hazırlandığı bilinmeyen yazılar vardır. Bu yüzden, sadece tek kaynakla yetinmeyip, birçok kaynaktan bilgi almaya özen gösterin. Okuduğunuz faydalı bilgilerle kendinizi doğuma daha bilinçli bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

5- Kaygılandığınız konuları doktorunuzla paylaşın: Doğumdan önce kafanızda oluşan soru işaretlerini azaltmak için doktorunuzla görüşün. Kaygılandığınız durumları, yardım almak istediğiniz konuları doktorunuza söyleyin. Çok fazla vakti olmasa dahi doktorunuzdan, sizin için zaman ayırmasını ve sizi dinlemesini isteyin.

6- Doğum yapan yakınlarınızla konuşun: Daha önce doğum yapmış olanlar, ilk def doğum yapacak olan anne adaylarına göre daha tecrübelidir. Çevrenizde doğum yapmış olan kadınlarla konuşarak, tecrübelerinden yararlanabilirsiniz. Eğer bu konuyu herkesle konuşmaktan çekinen bir yapıya sahipseniz, size en yakın isim olan annenizle konuşabilirsiniz. Kendi doğumunuzla ilgili annenizle konuşun.

7- Doğum hikâyelerinden rahatsız olabilirsiniz: Bir önceki maddede bahsettiğimiz doğum hikâyeleri sizi huzursuz ediyorsa, çevrenizdeki insanları bu konuda uyarın. Olumlu doğum hikâyeleri olduğu gibi, olumsuz hikâyelere sahip anneler de vardır. Bu olumsuz hikâyelerin sizi daha çok huzursuz edebileceğini unutmayın. Karşı taraf iyi niyetli olarak size tavsiye niteliğinde olumsuz bir doğum anını anlatır fakat siz bundan olumsuz etkilenebilirsiniz.

8- Doğum sonunda bebeğinize kavuşacağınızı düşünün: Zorlu ve heyecanlı geçen 40 haftanın sonunda, bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alacağınızı düşünün. Böylelikle, doğum stresinden uzak kalacaksınız.

Kolay doğum yapmak için önemli hatırlatma!

Eğer Takofobi (Doğum Yapma Korkusu) varsa, ihmal etmeyin:
Her 9-10 kadının birinde görülebilen Takofobi, tedavi edilebilir durumdadır. Tedavisinde psikoterapi ve hipnoz kullanılan Takofobi rahatsızlığından kurtulmak için mutlaka doktorunuzla görüşün. Ayrıca, psikolojik veya psikiyatrik bir sorununuz varsa, bu durumu kadın doğum hekiminizle paylaşın.

Bunları da beğenebilirsin
  1. nebahat

    Çok faydalı ve açıklayıcı bir yazı olmuş. Tüm anne adaylarına kolay bir doğum diliyorum.

  2. gülay

    Nefes kontrolleriyle ilgili tam olarak ne yapmamız gerekli? bununla ilgili olarak izleyebileceğimiz bir video veya açıklayıcı yazı var mı?

  3. Hilal PALABIYIK

    arkadaşlarımın olumsuz hikayelerini duydukça korkar oldum adeta depresyona girdim. doğuma 1 ay kaldı vakit yaklaştıkça ürker oldum lütfen bir akıl verin

  4. Merve

    Allah herkese kolay bir doğum nasip etsin. Sağlıklı bir şekilde bebeğimizi kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz ve bu bizi rahatlatıyor. Destek almak her hamile kadına iyi gelecektir.

  5. Güler ERGÜN

    Doğum kursları konusuna katılıyorum ben istanbul doğum akademisi kurslarını gittim çok faydasını gördüm

  6. Zeynep

    İnanın okuduktan sonra rahatladım. Tavsiyelerin hepsini uygulamaya çalışacağım. Hele şu kelime beni tamamen rahatlattı “doğumdan sonra kucağınıza alacağınız bebeği düşünün”

Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X