27 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 27. Haftasında Anne ve Bebekte Görülen Değişimler

Gebeliğin bu döneminde son 3 ay anlamına gelen 3. trimster sürecine girdiniz. 27 haftalık gebelik döneminde bebeğiniz hızla gelişmeye devam ediyor. Büyük ihtimalle bebeğinizin ağırlığı 1000 grama; yani 1 kiloya ulaştı. Bebeğin boy uzunluğu ise 36 – 37 cm. Civarında seyrediyor. Artık doğduğunda sahip olacağı o güzel yüzü oluştu ve hareketlerinde belirginlik, dışardan bile hareketleri hissedebilme durumları gelişmeye başladı. 27 haftalık gebelik dönemi içinde doğum için henüz zaman olsa da, bu haftada erken doğum riski bulunan bebeklerin yaşama şanslarının yüksek olacağını da söyleyebiliriz. Gebeliğin bu haftasında bebeğinizle birlikte sizi de birçok değişim bekliyor. Doğuma gitgide yaklaştığınız için artık kronik hale gelecek bazı rahatsızlıklar da gerçekleşebilir. 27 haftalık gebelik döneminde neler olur, 27 haftalık gebelik ne demektir diye merak ediyorsanız; işte hamileliğin bu döneminde anne ve bebeği bekleyen değişimler…

27 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeklere Neler Olur?

Bu hafta bebekler için ciğerlerin ve bağışıklık sisteminin gelişiminin en üst seviyelerine ulaşarak devam ettiği bir hafta olacak.

Artık bebeğinizin uyuduğu, uyandığı zamanları daha rahat anlayabilirsiniz. Hatta siz göremesenizde artık bebeğiniz göz kapaklarını kullanarak uyku ve uyanıklık zamanlarını daha verimli kullanabiliyor.

Bebeğinizin gelişmeye devam eden beyni artık eskisine göre daha etkin. Bununla birlikte bebeğiniz parmak emme, hıçkırma gibi bazı hareketleri de gerçekleştiriyor olabilir.

27 haftalık gebelik döneminde bebekler artık dışarıdan gelen seslerin kimden geldiğini anlayabilir. Yani onunla sürekli konuşarak kendinizi şimdiden tanıtabilirsiniz.

27 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
27 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü

27 Haftalık Gebelik Döneminde Anne Adaylarına Neler Olur?

Artık bebeğiniz git gide büyüdüğü için karnınızın sizi öne çekmesi, ağırlık yüzünden belinizin ağrıması ve denge kayıpları gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Dikkatli olmayı ihmal etmeyin.

Bebeğiniz büyüdükçe rahminiz de büyüyerek mesanenize baskı yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Bu nedenle bazı durumlarda idrar kaçırma gibi sorunlar baş gösterebilir.

Gebeliğin son dönemlerinde hormonlar nedeniyle daha çok nefes aldığınızdan bu durum bebeğinizin yeteri kadar oksijen kullanmasına yardımcı olur. Bununla birlikte yine bu dönemlerde aynı hormonlar sizin duygularınızı da değiştirebilir.

Bebeğinizin duruş pozisyonuna göre midenizde, ciğerlerinizde, bağırsaklarınızda baskı hissedebilirsiniz. Bu nedenle nefes alışınızda zorluk çekebilir, tuvalete çıkma sıklığınızda artış görebilir ya da midenizde rahatsızlıklar duyabilirsiniz.

27 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Yapılmalı?

  • Bu haftalarda bebeğiniz hızla kilo alacak fakat siz de alacaksınız; unutmayın. Anne adaylarının fazla kilo alması demek bebeklerin de o derecede alacağı ve sağlıklı olacağı anlamına gelmez. Bebeğinizi sağlıklı besinlerle beslerken kilonuza dikkat edin ve yağlı, şekerli bir beslenme stilinden uzak durun. Hem bebeğiniz hem de sizin sağlığınız için yararlı olan meyve ve sebzeleri, tahıllı gıdaları tüketmeyi ihmal etmeyin.
  • Bebeğinizin bu haftalardan itibaren kemikleri iyice sertleşmeye başlayacak. Hem sizin hem de onun bol bol kalsiyuma ihtiyacı olacak. Bu nedenle günlük kalsiyum ve vitamin alımınızı gözden geçirin. Kafa karışıklıkları yaşarsanız doktorlardan yardım alabilirsiniz.

27 haftalık gebelik27 haftalık hamilelikgebeliğin 27. haftasıhafta hafta gebelikhamileliğin 27. haftasıhamilelik haftaları
Yorumlar (0)
Yorum Yap