Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

Yumurtlama Dönemi Hesaplama

Yumurtlama Dönemi (Ovulasyon) Hesaplama

Yumurtlama Dönemi Hesaplama
5 9.472

Yumurtlama Dönemi Hesaplama

Umarız vermiş olduğumuz bilgiler sizleri yeterince aydınlatmıştır. Şimdi gelelim Yumurtlama Dönemi Hesaplama işlemine. Aşağıdaki hesaplama aracını kullanarak yumurtlama dönemi (ovulasyon) hesaplama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, son adet tarihinizi ve adet döngüsü (adetinizin kaç gün sürdüğü) bilgilerinizi seçip HESAPLA butonuna basmak olacak. Hazırsanız başlayalım 😉

Son Adet Tarihinizi (SAT) ve Adet Döngünüzü Belirtiniz

Yumurtlama dönemi hesaplama diğer ismi ile Ovulasyon Hesaplama konumuza geçmeden önce, isterseniz Ovulasyon Nedir?, Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır?, Ovulasyon Belirtileri Nelerdir? sorularına cevap verelim.

Ovulasyon Nedir?

Yumurtalıklarda büyüyen yumurta kesesinin çatlayarak serbest kalması sonucu, keseden yumurtanın çıkması olayına Ovulasyon (Yumurtlama) denir. Daha açık anlatmak gerekirse;

Yumurtalıklarda büyüyen yumurta kesesi çatlar ve serbest kalan yumurta, keseden çıkar. Rahim, mukozası ile yumurtaya hazır durumdadır. Yumurtanın 12 ile 24 saat arası bir ömrü vardır. Döllenme meydana gelmezse kan, regl süreci boyunca dışarı atılır. Ama eğer döllenme meydana gelirse 6 ile 12 gün içinde rahim duvarına yerleşir. Bu döngü, herhangi bir sağlık problemi olmayan kadınlarda her ay düzenli olarak tekrarlar.

Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır?

Yumurtlama, bir sonraki adet kanamasının başlangıcından 14 gün önce olur. 28 günde bir adet gören bir kadında yumurtlama 14’üncü günde gerçekleşir. 35 günde bir adet gören kadında (35-14=21) 21’inci günde, 25 günde bir adet gören birinde ise (25-14=11) 11’inci günde gerçekleşir. Tarihi hesaplamak için adet kanamanızın ilk gününden itibaren geriye doğru saymanız gerekir. Hesaplama işlemini aşağıdaki Ovulasyon Hesaplama aracımızı kullanarak çabucak yapabilirsiniz.

Ovulasyon Belirtileri Nelerdir?

Ovulasyon dönemi belirtilerini bilmek, hamile kalabilmeyi kolaylaştıran bir süreçtir. Pek çok kadında yumurtlama belirtileri şöyledir:

  • Vücut ısısında değişim,
  • Lekelenme,
  • Göğüslerde hassasiyet,
  • Servikal sıvıda artış ve yumurta akına benzer akıntı,
  • Cinse istekte artış,
  • Serviks yani rahim ağzı dokusunun yumuşak, açık, yüksek ve ıslak oluşu,
  • Karında şişkinlik,
  • Pelvis yani kas bölgesi civarında hafif kramp ve ağrı,
  • Koku, tat ve görme duyularında artış.

Hamile kalmak için ne zaman cinsel ilişkiye girmeli?

Hamile kalmak için en verimli günler, yumurtlamanın olduğu gün ve bu tarihten 5 gün öncesidir. Sperm hücreleri genital kanalda 5 güne kadar canlı kalabilir, yumurta hücresi ise yumurtlamadan sonra yalnızca 12-24 saat yaşayabilir. Bu nedenle yumurtlama olduğu anda spermlerin yumurta hücresini, fal-lop tüpü içinde (kanalda) bekliyor olmaları veya kısa zamanda oraya ulaşmaları gerekir.

*** İPUCU ***

Her gün ilişkiye girmenin gebelik şansını arttıracağı düşünülse de bu düşünce doğru değildir. Her gün cinsel ilişki yaşamak sperm sayısını azaltacağından, verimli günlerden birkaç gün öncesinde sperm sayısının az olmaması için çiftlere, cinsel perhizde bulunmaları ve verimli günlerde gün aşırı ilişkiye girmeleri tavsiye edilir.

Eğer tüm çabalarınız sonuç verdi ve hamile kaldıysanız, kaç haftalık hamile olduğunuzu ve hafta hafta hamilelik takibinizi Gebelik Haftası Hesaplama başlıklı konumuzdan takip edebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
  1. YILDIZ TETİK YILDIZ

    Hayırlı akşamlar. Ben bugün ile birlikte 53 gündür adet görmüyorum. en son adetim kasım ayının 2 sinde oldum. 15.12.2017 tarihinde beta hcg degerlerime baktırdım 0.100 cıktı. 1 ay önce hormonlarım troitlerim ve smear testi sonuçlarım temiz çıktı. 40 yaşındayım ve biliyorum ki değerlerim yükselmiyor değerlerimin yükselmesi için ne yapmalıyım. birde bende adet düzensizliği var. hiç bu kadar uzun sürmemişti adet aralığım ne yapmalıyım lütfen hocam yardımcı olurmusunuz değerlerim nasıl yükselecek tekrardan ne zaman değerlerime baktırmam gerekir. YÜCE RABBİM hepimizin yar ve yardımcısı olsun inş.

  2. Pelin Mavi

    Merhaba biz beş aylık evliyiz ve yaklaşık üç aydır korunmuyoruz adetim çok düzensiz geçen ay 1 inde adet oldum bu ay 8 inde hamile olma ihtimalim olabilir mi

    1. Gebelik Hesaplama

      Merhabalar, Elbette hamile olma ihtimaliniz olabilir ancak adet olduğunuzu söylemişsiniz. Eğer hamilelik söz konusu değilse, üzülmeyin lütfen. Çünkü henüz çok yeni bir evliliğiniz var. Sağlıklı günler..

  3. Filiz S.

    Merhaba.ben 46 gün adet görmedim 46.gün adet gördüm yumurtalamam ne zaman olur acaba ?

  4. Neslihan Oğuz

    Ben yumurtlama süresini adet gördükten ortalama 7 gün sonra diye biliyorum acaba bu hesap doğru mudur ?

Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X