Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

4 Aylık Bebek Gelişimi

4 aylık olan bebeğinizin gelişim süreci

4 Aylık Bebek Gelişimi
0 1.259

Doğumdan sonra dünyaya alışma evrelerini yaşayan bebekler, her ay farklı gelişimler gösterir ve yeni beceriler elde eder. Hem yaşamsa faaliyetlerinin devam etmesi hem de geçirdiği zamana göre edindiği deneyimler bebeklerin daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlayacaktır. Üçüncü ay bebeklerin gelişmesinde ve yeni beceriler elde etmesindeki en önemli aylardan birini oluşturmaktadır. 4 aylık bebek gelişimi hızlı ve kontrollü şekilde gerçekleşecektir.

4 Aylık Bebek Gelişimi

Geçen aya göre daha farklı beceriler kazanan bebekler üçüncü aylarında daha rahat hareket eder ve son derece hassas algılamalara sahip olur. Sürekli hareket edeceğinden dolayı beslenme ihtiyacı artacak ve daha çok emmek isteyecektir. Beslenme ihtiyacının artmasına paralel olarak altını değiştirme de artacaktır.

Bebekler üçüncü aylarında kıpır kıpır olurlar. Sürekli bulundukları alanları genişletir ve daha çok şeye dokunmak isterler. Tutma ve kavrama becerileri geliştiği için ellerine geçirdikleri her şeyi direkt olarak ağızlarına götürürler.

Bebeklerin üçüncü ay gelişimleri merak üzerine ve kendini ifade etme üzerine kuruludur. Çevresindeki her şeyi merak eden ve dokunmak isteyen bebekler artık kendilerini anlatmak için yeni yollar bulmuşturlar.

Tutma, çekme gibi el becerilerini kazanmış ve boynunu belini rahatlıkla kullanıyorlardır. Bu dönemde dikelmeye çalışmak ve sürekli hareket halinde olmak en çok istedikleri şeydir.

Dışarıdan gelen tüm tepkileri artık daha rahat algılar ve daha kısa sürede tepki verirler. Anne ve baba sesini belirgin olarak ayırt eder ve sürekli olarak bu sesleri ararlar.

4 Aylık Bebeğin Beslenmesi

Beslenme süreçleri uzun vadede devam eden ve bebekler için en ideal olan programlardır. Doğumdan sonraki ilk altı ay bebeklerin beslenmesinde en önemli besin kaynağı anne sütüdür. Anne sütünün asla kesilmemesi ve sürekli devam etmesi gerekiyor. Ancak herhangi bir sorundan dolayı anne sütünün yetersiz kalması ve bebeğe yetmemesi durumunda ek gıdalara geçilebilir.

Bebeklerdeki ek gıda ihtiyacını siz kendiniz belirlemek yerine uzman hekimler kontrolünde bu süreçlerin belirlenmesi gerekir. Sağlıklı ve düzenli beslenen bebekler için ek takviyelere ihtiyaç yoktur. Anne sütü onlara tek başlarına yeter. 4 aylık bebeğin beslenmesi için gerekli olan tüm besin değerleri ve diğer detaylar yapılacak testlerle belli olacaktır. Bu yüzden beslenme alışkanlığını ve düzeylerini uzmanlara bildirmenizde fayda var.

4 Aylık Bebeğin Beslenmesinde Dikkat Edilecekler

Öncelikle doktor kontrolü ve izni olmadan bebeğe asla dışardan ek gıda verilmemelidir. Doktor belirttikten sonra bebekler için en uygun olan markalarda seçilecek ek gıdalar ve mamalar verilebilir. Bu mamaların tamamen organik olduğuna dikkat edin.

Emzirme sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise memelerin tamamen emildiğinden emin olmaktır. Bir memede süt varken diğerine kesinlikle geçilmemelidir. Bebekler için memenin sonunda kalan süt daha besleyicidir ve daha çok yarar sağlayacaktır.

Bu dönemlerde bebeklere hayvansal sütler kesinlikle verilmemelidir. İnek, koyun ve keçi sütleri bebekler için zararlı boyutlar oluşturabiliyor. Sadece anne sütü yeterli olacaktır. Tabi, anne sütünün yeterli olması için ise annelerin düzenli ve dengeli beslenerek sağlıklarına dikkat etmeleri gerekecektir.

4 Aylık Bebek Neler Yapar?

Suratlarındaki gülme ifadeleri daha belirgindir. Her çevresel etkiye karşı tepkileri güçlenmiş ve etrafı tanıdıkça anne babaya olan ilgi artmıştır.

Sürekli anne babayı isteyecek ve bunun için çeşitli ağlama nidaları geliştirecek olan bebekler artık emeklemek için kendilerini zor tutuyordur. Birçok farklı yeteneği kazandılar ve ortamı artık tüm detaylarıyla görebilir, herhangi bir harekete anında tepki verebiliyorlar.

4 Aylık Bebek İçin Hangi Aşılar Yapılır?

Bebeğinizin aşı zamanı! Eğer bebeğiniz 2 aylık olduğunda, Karma, Pnömokok ve Rotavirus aşılarını yaptırdıysanız, bu ay 2. dozunu yaptırmalısınız. Eğer ishal aşısı da denen Rotavirus aşına 3. ayda başladıysanız, bu ay bu aşıyı yaptırmanıza gerek yok. Bebeğinizin aşı takvimi hakkında daha ayrıntılı bilgi için, Bebek Aşı Takvimi: Bebeğinizin Olması Gereken Aşılar yazımıza bakabilirsiniz.

Ayrıca, aşağıdaki aşı takvimi hesaplama aracını kullanarak da aşı günlerini hesap edebilirsiniz.

Aşı Takvimi Hesaplama

Bebeğinizin doğum tarihini girin

[GENCSaglik form=”AsiTakvimiHesaplama” renk=”Pembe”]

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X