Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

7 Aylık Bebek Gelişimi

7 aylık olan bebeğinizin gelişim süreci

7 Aylık Bebek Gelişimi
0 1.114

Göz açıp kapayıncaya kadar geçen bebeklik çağları, zorlu geçse de bir o kadar da mutlu geçer. Birbirini çok seven ve bu sevgilerini de çocukla taçlandıran çiftler artık tam anlamıyla aile olmuşlar ve artık anne baba sıfatlarını almışlardır. İster ilk çocuk olsun isterse son çocuk, anne babalar her çocukta farklı heyecanlar yaşar ve her çocuğuna ayrı özen göstererek büyütür. Tabii anne ve baba sıfatlarını almanın bazı sorumlukları vardır. Bebek gelişimi süreçlerinde unutulmaması gereken bir konu vardır ki; bebek tamamen size muhtaçtır ve sadece anne – babasının ilgisi, dikkati ve bakımı ile hayata tutunabilir. 7 aylık bebek gelişiminde sizi ve bebeğinizi neler bekliyor?

7 Aylık Bebek Gelişimi

Doğumdan itibaren geçen ilk yarıyıl bitmiş ve yepyeni bir süreç başlamıştır. 7 aylık bebek gelişimi süreçlerini isimlendirecek olursak uykusuz geceler ve yorgun günler diyebiliriz. Diş çıkarmaya başlamış ve diş çıkması devam eden yedinci ayda damaklar iyice patlamış ve dişler belirgin hale gelmiştir. Ön alt çeneden veya üstte iki tane çıkması en bariz örneğidir. Bu aya kadar sürünen, yuvarlanan, tutunarak ayağa kalmaya çalışan bebişler, artık emekleme aşamalarına geçmiş ve dünya emekleme şampiyonasına katılacak kadar hızlı hareket edebilirler.

Sadece etrafı tanımak ve her şeyi anlamlandırmak için hızlı olmaya çalışacak bebekler, her şeyi yaşayarak öğrenecektir. Bu dönemlerde onlara ev içerisinde kısıtlama yoluna gitmeyin. Bırakın, istediği yere gitsin ve merak ettiği her şeyi kendisi anlamlandırmaya çalışsın. Siz sadece merak ettiği ve gün boyunca vakit geçirdiği ortamı en güvenli, en sağlıklı ve en korunaklı hale getirin. Bebeklik dönemi sonuna kadar evlerin tüm düzeni, planı ve konforu bebeklere göre ayarlanmalıdır. Onları sakınmak veya yapmak istediklerini engellemek yerine, yaşam alanlarındaki engelleri ortadan kaldırın ve bebeğinizin merak duygusunu hiçbir zaman kaybetmemesini sağlayın.

7 Aylık Bebeğin Beslenmesi

Hızlı hareketler, her şeyi tanımaya çalışma, yerinde duramama ve hızlı biyolojik gelişme 7 aylık bebekleri her zamankinden daha çok acıktıracaktır. Anne sütünün faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış ve ilk altı ayda bebek beslenmesindeki en önemli besin kaynağı olarak gösterilmiştir. 7 ayılık bebeğin beslenmesi anne sütünün kesileceğini göstermez. Bebek, anne sütünden birden bire kesilmez. Sağlıklıysanız ve emzirmenizde de bir problem yoksa daha bir süre daha bebeğin anne sütüyle beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Anne sütü besleyici öğeleriyle oldukça sağlıklı besin kaynağı olduğu gibi aynı zamanda ‘meme emmek eylemi’ bebekler için birçok farklı duyusal gelişimi de sağlıyor. Annesinin bedeninden kopan ve tanımadığı bir dünyaya gelerek alışma süreçleri yaşayan bebekler, meme emme zamanlarında rahatlar, kendini güvende hisseder ve anne vücuduyla en yakın teması sağlayarak en güvende olduğu, en rahat ettiği yeri, yani anne rahmindeymiş gibi özdeşlik kurar.

Bu dönemde uzmanlar emzirme konusunda nasıl bir yol izleneceğini 7 aylık bebek yapısına ve sağlık gelişimine göre belirtecektir. Ancak bu dönemde bebeğinize bisküvi, ekmek parçası veya herhangi bir küçük lokmadan parçalar vererek yutkunma yetisini ve çiğneme yeteneğini kazanmasında yardımcı olabilirsiniz.

Hafif lapa çorbalar bebeklerin gelişiminde harika rol oynayacaktır. Et suyuna, tavuk suyuna veya kemik suyuna yapılan çorbalar bedensel gelişim açısından oldukça fayda sağlayacak ve gelişkin bir vücut yapısı oluşturacaktır.

Bu dönemde de hâlâ hayvansal sütler vermiyorsunuz. Direkt olarak keçi, koyun ve inek sütleri içmemeleri öneriliyor. Ancak peynir, yoğurt ve ayran verilebilir. Mamalara karıştırılacak sütler anne sütlerinin özel pompalarla alınması ve şişelenmesiyle oluşturulabilir. Anne sütü depolamak için kullanılan birçok farklı pompa bulunuyor. Bunlardan alarak çocuğunuzun hazır süt ihtiyacını kendi sütünüzden karşılayabilirsiniz.

Aşağıdaki aşı takvim hesaplama aracını kullanarak, bebeğinizin aşı günlerini hesaplayabilirsiniz.

Bebeğinizin aşı takvimi hakkında daha ayrıntılı bilgi için, Bebek Aşı Takvimi: Bebeğinizin Olması Gereken Aşılar yazımıza bakabilirsiniz.

Ayrıca, aşağıdaki aşı takvimi hesaplama aracını kullanarak da aşı günlerini hesap edebilirsiniz.

Aşı Takvimi Hesaplama

Bebeğinizin doğum tarihini girin

[GENCSaglik form=”AsiTakvimiHesaplama” renk=”Pembe”]

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X