Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

15 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 15. Haftasında Anne ve Bebekte Görülen Değişimler

15 Haftalık Gebelik
0 1.314

15 haftalık gebelik sürecine ulaştınız; hamileliğinizde birkaç haftayı çoktan geride bıraktınız bile. Bu haftalarda bebeklerin yatış pozisyonu bilinen cenin pozisyonu olduğundan dolayı, belli bir haftaya kadar boy ölçüleri başlarından popolarına kadar alınır. Şu anda bebeğinizin bu uzunluğu 9 – 10 cm. civarına ulaşmış durumda. Ağırlığı ise 45 – 50 gram. Yani bebeğiniz bir portakal ya da elma boyutlarına yakın! Sizin de ortalama 5 – 6 kilo almış olmanız, hamilelik şartlarına göre normal kabul ediliyor.

Artık bebeğinizin kolları ve bacakları biraz daha büyüyerek yakında gelecekleri orantılı hallerine doğru evriliyor. Yavaş yavaş gelişen tat alma, ışığa karşı hassasiyet gibi duyuları birkaç hafta içinde tamamen gelişecek. Size bir de güzel bir haberimiz var: Çoğu bebeğin cinsiyeti bu hafta öğrenilebilir! Tabi bunun bebeğin duruş ve yatış pozisyonuna bağlı olduğunu da hatırlatalım. 15 haftalık gebelik döneminde neler olur, gebeliğin 15. haftası hangi değişiklikler meydana gelir diye düşünüyorsanız; yazımızdan fikir alabilirsiniz.

15 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeklerde Neler Olur?

Gebeliğin 15. haftası itibariyle bebeğinizin kaşları ve başındaki tüycükler çıkmaya başlamış haldedir.

Geçtiğimiz haftalara göre bebeğinizin kulak ve göz yapısı artık biraz daha orantılı olma yolunda ilerliyor.

Bebeğinizin kemikleri ve kasları gelişmeye devam ediyor. Şimdilerde kıkırdağımsı şekilde, esnek ve yumuşak olmaya yakın olsalar da birkaç hafta içinde daha sert kemiklere sahip olacak. Bununla birlikte çok yakında kasları gelişimini tamamlayarak ellerini sıkabilmesini sağlayacak.

Bebeğiniz, hayatı boyunca en çok tekrarlayacağı hareketleri; yani nefes alma ve yutkunmayı bu haftada öğrenmiş bulunuyor.

15 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
15 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
15 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü

15 Haftalık Gebelik Döneminde Anne Adaylarında Neler Olur?

Gebeliğin bu haftasında anne adaylarının karınları belirgin duruma gelmiş bulunur. Süt bezleri büyümeye devam eder.

Halsiz ve yorgun hissetme, kabızlık, mide sorunları gibi bazı rahatsızlıklar hissetmeye başlayabilirsiniz. Bu gibi durumlar hamilelik süreci boyunca devam edebileceği gibi bazı hamileliklerde neredeyse yok denecek kadar az da görülebilir.

15 haftalık gebelik itibariyle, ilk haftalarda sık sık görülen idrara çok çıkma ya da mide bulantısı gibi belirtiler giderek azalıyor.

Bazı hamileliklerde bu dönemlerde diş ve burun kanamaları, hassasiyet, baş dönmesi gibi rahatsızlıklar görülebilir. Bu gibi durumlara karşı dikkatli olmakta fayda var.

15 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Yapılmalı?

  • Gebeliğin 15. haftası, hamilelik sürecinde sık sık idrara çıkma rahatsızlıklarının fazla görülmediği bir hafta olsa da; bu haftalarda idrar yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklara karşı dikkatli olun.
  • Hamilelik boyunca tansiyonun önemi büyüktür. 15 haftalık gebelik döneminden itibaren tansiyonunuzu ara sıra ölçerek takipte kalmanızda fayda var.
  • Eğer diş ağrısı ya da burun kanaması gibi belirtileri yaşıyorsanız; doktorunuzdan yardım alarak bu sorunların çözülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Bu haftadan sonra bebeğinizin eskisine göre daha fazla besine, vitamine ve kalsiyuma ihtiyacı olacağı açık. Bu nedenle beslenme düzeninizi gözden geçirerek bebeğinize daha fazla yararı olacak şekilde düzenleyebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X