Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

25 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 25. Haftasında Anne ve Bebekte Görülen Değişimler

25 Haftalık Gebelik
0 1.200

Onlarca hafta gelip geçti; artık 25 haftalık gebelik dönemine ulaştınız. Bu demek oluyor ki bebeğiniz 23- 34 cm. Boy uzunluğuna ve ortalama 600- 650 gram ağırlığına gelmiş olmalı. Hatta bu haftadan sonra bebeğinizin hızla kilo aldığını gözlemleyebilirsiniz çünkü vücudu artık daha fazla yağ depolayarak hem onun büyümesine, hem de daha sıcak kalmasına yardımcı oluyor. Aynı şekilde kas yapısı da gelişirken bebeğinizin ve sizin kilonuzda artış meydana geliyor. Rahminiz genişledikçe bebeğiniz daha fazla yere sahip olacak gibi gelebilir fakat o da aynı oranda büyüdüğünden bir süre sonra yeri ona dar gelmeye ve sizi sürekli tekmeleyip itmeye başlayacak. Aynı şekilde büyüyen rahminiz diğer organlarınıza baskı yapmaya da devam edecek. 25 haftalık gebelik döneminde karşınıza çıkacak diğer değişimler ise şöyle:

25 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeklere Neler Olur?

Bebeğiniz artık daha kilolu; bu nedenle cildi de o eski buruşuk ve şeffaf halinden gittikçe sıyrılmaya devam ediyor. Artık deri altındaki kılcal damarlar çoğalırken ve bebeğiniz gittikçe daha fazla yağ depolarken cildi neredeyse doğumdaki haline yaklaşmak üzere. Bir sonraki haftalara kadar daha kalın, pürüzsüz ve pembemsi bir cilde ulaşmış olacak.

Bu haftadan itibaren bebeğin akciğerlerinde büyük oranda gelişim görülecek. Bununla birlike burnunun yapısı da gelişerek bebeğinizi nefes egzersizlerine hazır hale getirecek.

Bebeğinizin beyni ve sinir sistemi gelişirken onun duyularını da güçlendiriyor. Gebeliğin 25. haftası ve sonrasında artık bebeğiniz daha gelişmiş ve farklı bir bebek olacak.

Bebeğinizin diş tomurcukları gelişimine devam ederken, aynı şekilde tüm organları gelişimini son hızla sürdürerek onu doğum haline hazırlıyor.

25 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
25 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
25 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü

25 Haftalık Gebelik Döneminde Anne Adaylarına Neler Olur?

Artık bebeğiniz daha da büyük olduğundan süregelen ağrı ve baskı gibi sorunlar bu haftadan sonra artış gösterebilir. Bu durumun yanı sıra mesane baskısı nedeniyle sık sık idrara çıkma ve idrar kaçırma, bağırsak baskıları nedeniyle kabızlık ya da hemoroid, mide ve akciğer baskıları yüzünden hazımsızlık, reflü, nefes darlığı gibi şikayetler görülebilir.

Hormonlarınız değiştikçe daha yorgun, halsiz, uykusunu alamayan birine dönüşebilirsiniz; dikkatli olun.

Vücudunuzun ağırlık merkezi ve denge sistemi değişime uğruyor. Sürekli büyüyen bir karın ve ağrılarla kim sakarlıktan kurtulabilir ki? Sakarlık gibi durumlara karşı dikkatli olmanızda fayda var.

25 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Yapılmalı?

  • 25 haftalık gebelik sürecinde daha yorgun hissediyor olmanız, sürekli dinlenerek kendinizi toparlayabileceğiniz anlamına gelmez. Aksine daha aktif olarak ve yürüyüşlerinizi aksatmayarak yorgunluğu atabilir, aynı zamanda hareketli bir yaşam şeklini benimsemiş olabilirsiniz.
  • Hamileliğin kronikleşmiş rahatsızlıklarını yenebilmek için düzenli ve dengeli bir şekilde beslenmeniz gerektiğini unutmayın.
  • Lifli, vitaminli ve doğal gıdaları tüketmeniz, bol bol sıvı almanız, geç saatlerde bir şeyler yemekten kaçınmanız, aşırı yorucu işlerden uzak durmanız ve tatlı krizlerinin önüne geçebilmeniz bu haftadan sonra daha önemlidir. Böylece birçok sorunu engelleyebilir, bebeğinizin daha iyi gelişmesini sağlayabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X