Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

40 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 40. Haftası Anne ve Bebekteki Değişimler

40 Haftalık Gebelik
0 945

Gebelikte 40. hafta içindesiniz ve bebeğinize kavuşmanıza çok kısa bir süre kaldı! Bebeğiniz artık bir karpuz büyüklüğündedir ve hamileliğinizin resmi sonu bu haftadır. 40 haftalık gebelik içinde bebeğiniz normal bir gelişim öngörüsü ile 50-55 cm büyüklüğünde ve 2,7 ile 3,6 kg arasındadır. Fakat bu öngörüler dışında daha düşük boy ve kiloda ya da daha yüksek boy ve kiloda doğan bebeklerin, normal öngörü değerlerine  göre doğan bebeklerden daha sağlıklı olabildikleri de unutulmamalıdır.

40 haftalık gebelik, resmi olarak hamileliğinizin son haftası olarak görülse de, doğumların sadece yüzde 5 gibi bir bölümü bu hafta gerçekleşir. Bebeğiniz bu haftadan önce veya daha sonraki haftalarda da dünyaya gelebilir.

40 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
40 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
40 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü

40 haftalık gebelik döneminde annede görülen değişiklikler

40 haftalık gebelik sonunda, ortalama kiloya sahip bir kadın toplamda 11 – 15 kilo alabilir. Eğer hamile kalmadan önce bir kadın çok zayıfsa, toplamda 18-20 kilo almış olabilir.

Bu günlerde mide yanması ve hazımsızlık şikâyetleriniz artabilir. Bebeğiniz idrar kesesine daha çok baskı yaptığı için kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz. Ayrıca, bağırsaklarınızın gevşemesinden ve daha ağır işlemesinden dolayı ishal ve mide bulantısı ile karşılaşabilirsiniz. Halsizlik ve enerji azalmasından da şikâyetçi olduğunuz bu dönemde uyku problemleriniz ve uykuya dalma gibi konularda da sorun yaşayabilirsiniz.

Bu haftada doktorunuza görünmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Doktor kontrolünüzde, bebeğin normal şekilde gelişip gelişmediğini, bebeğin amniyotik sıvısının yeterli olup olmadığını, ve yine bebeğin kas ve solunum hareketlerini kontrol ettirip, rahim açıklığının ne düzeyde olduğunu gözlemlemeniz gereklidir.

40 haftalık gebelik döneminde neler yapılmalı?

  • Bu haftada bacaklarınıza sık sık kramplar girebilir. Bu gibi durumlarda ayak bileklerinizi ve ayak parmak uçlarınızı bol bol hareket ettirip, kramp kasılmalarını azaltabilirsiniz.
  • Bu hafta suyunuzun gelme ihtimali çok yüksek! Bu durumda hemen doktorunuza başvurmalısınız.
  • Bu haftada hazımsızlık ve mide yanmasından şikâyeti olan anne adaylarının, yemekten önce bol sıvı almalarını ve yemekten sonra sakız çiğnemelerini öneriyoruz.

Doğumun yaklaştığı nasıl anlaşılır?

  • Şiddeti giderek artan kasılmalar ve kasılmaların sıklığı,
  • Zarların delinmesi (Doğum suyunun gelmesi)
  • Nişan Gelmesi (Sümüksü vajinal akıntı)

Nişan gelmesi durumunda doğum kısa sürede gerçekleşecek diye kesin bir tanı konulmaz. Fakat, suyunuzun geldiği an doğumun başlamasına saatler kaldığı ifade edilebilir. Bu durumda hemen doktorunuza başvurmalısınız.

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X