Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

37 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 37. Haftası Anne ve Bebekteki Değişimler

37 Haftalık Gebelik
0 1.351

Beklenen doğum tarihiniz yaklaşıyor ve bebeğinizin kilo alımı devam ediyor. Bebeğiniz şu an yaklaşık olarak 2,8 kg ağırlığında ve 48 cm civarında. Bebeğiniz büyüyor ve yeri ona dar gelmeye başlıyor. Bu sebeple, hareketlerinde azalmalar olabilir ama tekmeler devam edecektir. 37 haftalık gebelik döneminde bebeğiniz ilk nefes alıştırmalarını amniyotik sıvısını çekip bırakarak yapmaya başladı bile. Parmağını emerek ilk süt emme alıştırmalarına başlamış, bir o tarafa bir bu tarafa dönerek göz kırpmaya başladı.

37. hafta içinde doğum başlamış olsa bile, bebeğinizin akciğerleri dünyaya uyum sağlayacak şekilde gelişmiş durumdadır.

37 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
37 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
37 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü

37 haftalık gebelik döneminde annede görülen değişiklikler

37. hafta içinde 8 ile 15 arasında kilo almanız beklenir. Doğuma çok az bir süreniz kaldı ve kalan süre içinde birkaç kilo almayı hedefleyebilirsiniz. 40 hafta sonunda ortalama bir kiloya sahip anne adayı için alması tavsiye edilen kilo 11 ile 15 arasındadır.

İlgili Yazılar

Vücudunuz da tıpkı bebeğinizin hazırlandığı gibi doğuma hazırlanıyor. Bu hafta doktorunuzun bazı muayeneleri olacaktır. Rahim ağzında açılma olup olmadığına, bebeğinizin pelvisle olan pozisyonuna bakılması gerekecektir. Rahim ağzında gerçekleşen değişimler sonucu bebeğinizin doğuma hazır olup olmadığı konusunda ipuçları verecektir. Fakat bu ipuçları kesin bir tarih belirtmez. Her kadında ve her gebelikte bu süreç farklı işler.

Kasılmalarınız arttı, süresi uzadı ve sizi daha çok rahatsız etmeye başladı. Bu dönemde artan bir vajinal akıntı görebilirsiniz. Eğer kırmızı ve sümüksü bir yapıya sahip akıntı görürseniz, bu doğumun ilk işaretlerinden biri olan nişan akıntısı olabilir.

Geceleri uyku uyumanız hiç olmadığı kadar zorlaşabilir. Eğer uykuya dalabiliyorsanız uykunuzun bölünmesine izin vermeyin ve uyuyabildiğiniz kadar uyuyun.

Bebeğinizin hareketlerini gözlemleyin, tekme atışlarında azalma olursa doktorunuza söyleyin.

37 haftalık gebelik döneminde neler yapılmalı?

  • Mide yanması ve hazımsızlıkla karşılaşacağınız için, 1 çay kaşığı kadar balı ılık sütle karıştırarak kuru papatya ile birlikte tüketin.
  • Bacaklarınızda bulunan varis damarları harekete geçtiyse, sol tarafınıza dönük şekilde uyumaya çalışın. Bu şekilde uyumak, kan dolaşımı için en ideal çözümdür. Uyumadığınız zamanlarda ise sırt üstü uzanarak bacaklarınızın altına yastık koyup kan akışını hızlandırabilirsiniz.
  • Bacak kramplarınız sizin için kâbusa dönüşmeye başladıysa, gün içinde yeteri kadar kalsiyum ve magnezyum almaya çalışın, daha fazla sıvı tüketmeye özen gösterin. Magnezyum ve Kalsiyum ihtiyacınızı badem yiyerek karşılayabilirsiniz.
  • Bebeğinizin pelvise olan baskısı arttı ve geçen haftalara göre bu baskıyı daha fazla hissedeceksiniz. Eğer kendinizi çok rahatsız hissediyorsanız, karın sargısı ile karnınızın ağırlığını hafifletebilir, pelvis ve sırtınızdaki baskıyı azaltabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X