Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

9 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 9. Haftasında Anne ve Bebekte Görülen Değişimler

9 Haftalık Gebelik
0 1.232

9 haftalık gebelik dönemine ulaşmış bulunuyorsunuz. Şimdilerde bebeğiniz  hala çok küçük boyutlarda olsa da hayati organları yeterince çalışır durumda. Bu haftadan sonra yavaş yavaş daha orantılı ve düzenli bir vücuda sahip olacak olan bebeğinizin kasları gelişiyor ve sinir sistemi çalışır hale geldi. Boyut olarak 2 – 3 cm. civarına ulaşmak üzere ve eskisine göre embriyo halinden sıyrılarak daha çok bir bebeğe benziyor. Hatları belirginleşmeye ve ilerki haftalarda gelişecek olan organları doğru yerlerine ilerlemeye başlamış durumda. Gebeliğin 9. haftası, ilk haftalarda görülen gebelik belirtilerinin biraz daha artış gösterdiği bir hafta olsa da, her hamilelik bir olmamakla beraber artık birçok duruma alışmış olmanız da mümkün.

9 haftalık gebelik nedir, 9 haftalık gebelik döneminde neler olur diye merak eden anne adaylarımız için; işte gebeliğin 9. haftası

9 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeklerde Neler Olur?

Bebeğinizin kalbi bu hafta dört odacığa ayrıldı ve yavaşça kapakçıkların gelişimine başladı.

Geçen haftalarda bahsettiğimiz, omurilik yapısının sonunda yer alan kuyruğu yok olmuş durumda.

Bebeğinizin gözleri oluşumunu tamamlasa da göz kapakları açık olmadığından haftalar boyunca gözlerini görmeniz mümkün olmayacak.

Gebeliğin bu haftasında, şimdiye kadar gelişimini devam ettirmiş olan ağız, burun, kulak gibi yapılar olması gereken yerlerde bulunmasalar da gelişiyor ve olması gereken yere doğru yaklaşıyorlar.

Bebeğinizin plasentası yeterince gelişti; artık hormon üretebilecek seviyede ve bebeğinizin bundan sonra yağ depolayarak kilo almasını daha kolay hale getiriyor.

9 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
9 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
9 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü

9 Haftalık Gebelik Döneminde Anne Adaylarında Neler Olur?

Hormonlarınız yüzünden duygusal çalkantılarla baş etmeye çalışıyor olabilirsiniz. 9 haftalık gebelik içinde bu durumda biraz daha artış görülebilir.

Bebeğiniz büyüdükçe vücudunuz daha fazla kan üretmeye devam eder. Bu nedenle hamileliğin belirli dönemlerinde varis şikayetleri görülebilir. Eğer böyle bir sorununuz varsa uzmanlardan yardım alabilir, beslenme düzeninizi sağlıklı bir şekilde değiştirerek birçok sorundan kurtulabilirsiniz.

Henüz belirgin bir karnınız olmasa da karın ve bel çevrenizin eskisine göre biraz daha kalınlaştığını dikkatli baktığınızda görebilirsiniz.

Bu haftalarda bebeğinizin büyümeye devam ettiğine şahit olurken zaman zaman psikolojinizde tedirgin ve şaşkın bir his sizinle olabilir. Bu gibi durumlar hamilelik ilerledikçe annelik psikolojisine hazırlanan vücudunuzun ve beyninizin bir tepkimesidir.

9 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Yapılmalı?

Varisle birlikte birçok sorunu yenmenizde yardımcı olabilecek şu önerileri dikkate almanızda fayda var:

  • Yorucu işlerden kaçınmak ve saatlerce ayakta kalmak gibi durumlardan uzak durmak,
  • Yorucu günlerin sonunda bacakları yukarı kaldırarak yatıp dinlenmek,
  • Kilo alımından kaçınarak dengeli ve düzenli beslenmek,
  • Gün içinde mutlaka yormayacak ve zorlamayacak şekilde yürüyüş ve egzersizler yapmak,
  • Bol bol sıvı tüketmek ve lifli besinler ile yeşil sebze ve meyvelere ağırlık vermek.

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X