Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

21 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 21. Haftasında Anne ve Bebekte Görülen Değişimler

21 Haftalık Gebelik
1 1.950

Bebeğiniz gittikçe büyümeye devam ediyor; bu hafta itibariyle bebeğinizin boy uzunluğu 25 – 26 cm., ağırlığı ise 350 – 400 gram arasında değişkenlik gösteriyor. 21 haftalık gebelik döneminden itibaren bebeğinizin eskisine göre daha hareketli ve tepki verebilen bir bebeğe dönüşeceğine şahitlik edeceksiniz; şimdiden kendinizi buna hazırlayın ve zaman zaman onun hareketlerini izleme alışkanlığı edinin. Bebeğiniz bu dönemden sonra hızla büyürken sizde de birçok sorun baş gösterebilir; kendinizi bu sürece hazırlamanız iyi olacaktır.

Bel ve sırt ağrıları, bacak kasılmaları ya da çatlaklar… Bu tür sorunlar için başında önlem almanız mümkün. 21 haftalık gebelik demek, hamileliğin büyük bir çoğunluğunu geride bıraktığınız anlamına gelir. Peki ama 21 haftalık gebelik sürecinde neler olur diyorsanız; işte bebekte ve anne adaylarında görülen o değişimler…

21 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeklere Neler Olur?

Gebeliğin 21. haftasına ulaştığınızda bebeğiniz büyük boy bir havuç boyutlarına çok yakın haldedir.

Bu hafta itibariyle bebeklerde kalp kaslarının gelişmesi gibi durumlar görülür. Bununla birlikte bebeğinizin birçok organı da gelişim sürecine hızla devam eder.

Henüz dişleri olmasa da 21. haftada bebeğinizin diş etlerinde diş yuvaları ve ilerde çıkacak olan dişlerinin ilk belirtileri görülmeye başlar.

Artık bebeğinizin sindirim sisteminin daha iyi bir hale geldiğini ve çalıştığını unutmayın!

21 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
21 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
21 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü

21 Haftalık Gebelik Döneminde Anne Adaylarına Neler Olur?

Şu anda kendinize fazla kilo almış ya da karnı aşırı büyümüş bir halde görünebilirsiniz fakat bu haftadan sonraki haftalarda sizi daha hızlı bir süreç beklediğini aklınızdan çıkarmayın. Henüz bebeğinizin hızla büyüyeceği haftalara ulaşmadınız ve bazı rahatlıkların tadını çıkarmaya bakın.

Anne adayları 21 haftalık gebelik döneminde biraz daha çabuk yorulmaya ve nefes darlıkları yaşamaya başlayabilirler.

Anne adayları bu dönemde mesane ve idrar enfeksiyon sorunları gibi bazı sorunlarla karşılabilirler; dikkatli olun.

Artık bebeğiniz eskisine göre biraz daha ağır; bu nedenle bu hafta ve sonrasında el ve ayaklarınınızda şişkinlikler gözlemleyebilirsiniz.

Birçok anne adayı, hamileliğin bu haftalarında tansiyon sorunları yaşayabilir. Ani hareketlerden ve zararlı besinlerden uzak durmaya çalışın.

21 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Yapılmalı?

  • Bebeğinizin dişlerinin gelişmeye başladığından bahsetmiştik. Hem onun bu gelişimini desteklemek, hem de vücudunuzda eksik kalan değerleri yükseltmek adına kalsiyum içeren besinler tüketmeye dikkat edin.
  • Tansiyon riskini önlemek adına gün içinde tansiyonunuzu minimum bir kez olmak üzere ölçmeniz size yarar sağlayacaktır.
  • Bebeğinizin duyuları gelişmeye başlıyor. Bu nedenle stresten uzak, rahat ve huzurlu ortamlar yaratmanız hem siz hem de bebeğiniz için çok iyi olacaktır. Sizi dinlendirecek müzikler dinlemeyi ihmal etmeyin.
  • Bu haftadan itibaren vücudunuzda değişen hormonlar cilt sorunlarına yol açabilir. Doğal bakım çözümleriyle bu tarz sorunları gerçekleşmeden önlemeniz mümkün.

Bunları da beğenebilirsin
  1. Süheyla T.

    21. Haftadayım sağ kasığım ve belim sancıyıp duruyor neden olabilir birde beyez renkte akıntım var

Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X