Gebelik Haftası Hesaplama
Hafta Hafta Gebelik Rehberi

33 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 33. Haftasında Anne ve Bebekte Görülen Değişimler

33 Haftalık Gebelik
0 1.170

33 haftalık gebelik, birçok değişikliğin ve yeniliğin görüldüğü bir süreçtir. Bu hafta içinde bebeklerin boy uzunluğu ortalama 44 cm. Uzunluğuna ulaşırken, ağırlığı ise 2000 gram ve biraz daha üstü olabilir. Bebeğinizin her hafta 200 gram civarı bir kilo aldığını unutmayın. Bebeğinizin bağışıklığı iyice güçlenmiş durumda olsa da gelişmeye bu hafta da devam ediyor. Aynı zamanda bu hafta içinde normal bir gebelik sonucu anne adayının almış olması gereken kilo da 9- 12 kilo arasıdır. Doğuma az bir süre kaldığından birçok hazırlığı tamamlamanız gereken bir haftada olduğunuzu unutmayın. Bu hafta içinde geçen haftalardan süregelen bazı sıkıntıları çekmeye devam etmeniz ve bununla birlikte bebeğinizin gelişip büyüdüğüne şahit olmanız mümkün. Eğer 33 haftalık gebelik döneminde neler olur diye merak ediyor, sizde ve bebeğinizde nelerin değişeceğini öğrenmek istiyorsanız ipuçlarımızdan yararlanabilirsiniz.

33 Haftalık Gebelik Döneminde Bebekte Neler Olur?

Gebeliğin 33. haftası, geçtiğimiz hafta cildi değişen ve belirginleşen bebeğinizin saydamımsı olan teninin pembe bir hal almasına neden olcaktır. Bunun sebebi ise bebeğin cilt altında biriktirdiği yağlar ve proteinlerdir.

Bu hafta içinde bebeğiniz daha çok protein, vitamin gibi ihtiyaçlar içinde olabilir. Bu nedenle beslenmenizde protein, vitamin ağırlıklı ürünler tüketmeniz bebeğinize yardım edecektir.

33. gebelik haftasında bebeğinizin kemikleri iyiden iyiye gelişmeye devam eder. Bununla birlikte organları da yavaş yavaş gelişimlerinin son haline doğru hareket eder.

Bebeğinizin beyin kemikleri gelişmeye devam ediyor fakat unutmayın ki henüz kaynamaları imkansız. Hatta bu durum bebeğinizin doğduktan birkaç yıl sonra ancak tamamlanacak. Bunun nedeni anne karnında rahatlıkla hareket etmesini sağlamanın yanı sıra doğduktan sonraki birkaç yıl boyunca da gelişimine ve büyümesine devam edebilmesi…

Bebeğiniz artık büyüdü; bunu kabullenerek hareketlerini kontrol etmeye, doğum süresine kadar bu konuda dikkatli olmaya özen gösterin. Bebeğinizin artık kendine ait özellikleri, dinlendiği ya da hareket etmeyi sevdiği saatler gibi karakterine dair izlenimler edinebilirsiniz. Bu nedenle onun gün içinde dinlendiği ya da hareketli olduğu saatleri izleyebilir, hareket oranını not edebilirsiniz.

33 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
33 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü
33 haftalık bebeğin anne karnındaki görüntüsü

33 Haftalık Gebelik Döneminde Annede Neler Olur?

Bebeğinizin kilosunda ve boyunda bir artış olduğunu söylemiştik. Bu durum bebek için iyi olsa da anne için bazı sıkıntılara neden olabilir. Örneğin; bebeğinizin büyümesiyle genişleyen fetus, onun duruş şekline göre yukarı ya da aşağıya baskı yapabilir. Bunun bir sonucu olarak mesanenize baskı uygulanması söz konusu olduğundan sık sık idrara çıkabilirsiniz ya da yukarda bulunan mide ve ciğerlerinize baskı uygulanarak nefes darlığı, mide ağrısı gibi bazı rahatsızlıklarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bu hafta içinde kabızlık sorunları baş gösterebilir ya da öncesinde varsa artışa uğrayabilir. Bu durum, yine rahmin bağırsak bölgenize baskı yapması sonucu gerçekleşecektir.

Rahminiz, bebeğinizin içine ancak sığabileceği bir boyuta ulaşmış durumda. Bu nedenle rahim sıvısı fazlalaşmak yerine ancak yetecek halde kalıyor. Bunun bir sonucu olarak bebeğinizin hareketlerini daha fazla hissetmeniz kaçınılmaz hale geliyor.

Artık son dönemlere girdiğiniz için vajina ya da kasık ağrılarıyla karşılaşabilirsiniz. Bunun nedeni her anne adayına göre değişen rahim açılmaları ya da bebeğin yaptığı baskı olabilir. Uzun süreli, şiddetli ve geçmeyen ağrılar dışında bu tarz sızıların önemi olmasa da; aksini hissettiğiniz anda doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin.

Bu hafta içinde kan oranınızda artış olacak fakat bebeğiniz demir ihtiyacını karşılamaya çalışırken sizinkini biraz tüketecek. Bu nedenle doğru bir beslenme için uzmanlardan yardım alabilir, demir açısından zengin besinleri bol bol tüketebilirsiniz.

33 Haftalık Gebelik Döneminde Neler Yapılmalı?

  • Öncelikle bebeğinizi düşünürken kendinizi ihmal etmekten kaçının. Sizin sağlığınız demek, onun sağlığı demek. Başta demir takviyesi olmak kaydıyla vücudunuzdan bebeğinize giderek eksilen tüm değerlerinizi yükseltme yollarını doktorunuza danışın ve size uygun bir beslenme planı oluşturarak sağlığınızı korumaya çalışın.
  • Bu haftalarda doktorlar gebe annelerden bazı testler isteyebilir. Bu testleri takip ederek bebeğinizi güvenle kucaklamaya bir adım daha yaklaşmayı ihmal etmeyin.
  • Uykusuzluk sorunlarınızla başa çıkabilmek için doğal çözümler arayabilir, gün içinde dinlenebileceğiniz boşluklar yaratarak yorgunluğunuzdan kurtulabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Bir Yorum Bırakın

Düşüncelerinizi bu bölümden bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın! Bir selam vermek için bile yazabilirsiniz ;)

Lütfen * ile işaretlenen zorunlu alanları doldurun. E-Posta adresiniz sitede gösterilmeyecek.

film semi korea brunette teen babe gets fucked outdoors.
aunty sex
cici gangbang.tokyo motion mommy big booty.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. X